Parfym från Pino Silvestre

Pino Silvestre är det italienska ordet för tall och det namn som det Venedigbaserade märket Mavive v… Ta reda på mer

Pino Silvestre Parfym

Som en skog fylld av aromer

Pino Silvestre är det italienska ordet för tall och det namn som det Venedigbaserade märket Mavive valde till denna ovanliga parfym. Här skapas det maskulina och fräscha herrdofter som är lika härliga som tallens egen doft. Den tallkotteformade korken och den mättade gröna färgen visar tydligt var inspirationen kommer från. Efterhand har det skapats en hel rad aromatiska herrdofter, men även unisexdofter. Mavive grundades 1986 och märket Pino Silvestre kom 1995. Men märkets huvuddoft utvecklades långt tidigare. I en tid när alla sökte efter mer och mer fanns det också herrdofter som Pino Silvestre där man valde en annan linje: tillbaka till naturen. Dessa dofter var så diskreta att de knappt ens märktes, men gjorde ändå ett bestående intryck på vissa personer. Därför kom de också tillbaka, flera år efter den första lanseringen. Den här parfymen utstrålar hela den väldiga kraft som finns i en sund och frisk skog, ger ytterligare stadga åt den erfarna mannens styrka och manlighet och visar hur enkelt det kan vara att skapa en hel linje av fantastiska dofter.

Visste du redan Innehåll

Med inspiration från naturen: Pino Silvestre-parfymer

Begreppet Pino Silvestre kommer från italienskan och betyder „tall”. Med andra ord kan avslöjar redan namnet på märket varifrån inspirationen till herrparfymen har hämtats. Och faktum är att Pino Silvestre visserligen inte är någon naturkosmetika, naturen utgör ändå ursprunget för märket. Doften påminner om stora skogar och den genomträngande barrdoften på blad- och mosstäckta skogsstigar. Under namnet Pino Silvestre har det italienska företaget Vidal även skapat flera andra doftserier med ovanliga herrdofter.

Det italienska familjeföretaget, grundat av Renzo, Mario och Lino Vidal, utvecklade på 50-talet den berömda och än idag tid- och makalösa Eau de Toilette Pino Silvestre. Ända in på 80-talet utvecklade man flera dofter och vårdande produkter Men familjeföretaget köptes upp av Henkel som lade ner produktionen av märkets mest kända produkt – parfymen Pino Silvestre. Men en person blåste nytt liv märket: Renzo Vidals son. Han grundade företaget Mavive och köpte tillbaka rättigheterna till Pino Silvestre och lyckades på så vis återföra „arvegodset” till Italien där den framställs än idag.

Doftserien för män: de ursprungliga eau-de-toilette-sprayerna

Under företagsnamnet Mavive uppstod flera herrdofter, som också besitter en alldeles speciell charm och som du kan köpa hos oss i Parfumdreams onlinebutik till förmånliga priser:

 • Silvestre Oud Absolute
 • Silvestre Rainforest
 • Silvestre Underwood
 • Silvestre Gold

Aromen hos varje enskild toilettespray är helt omisskännlig. Samtidigt har alla parfymer ett gemensamt tema, nämligen skogen. Och detta framgår inte bara av namnen på de aktuella herrdofterna, utan även på flaskdesignen och de kraftiga färgerna på eau-de-toiletterna

Här hittar vi bland annat kottformade flaskor, där själva designen på flaskan associerar till barrskogen. Även innehållet i de transparenta flaskorna går i kraftiga och karakteristiska färger – man har verkligen tänkt igenom varenda detalj.

De maskulina dofterna i överblick:

Oud Absolute

Rainforest

Underwood

Gold

Pino

 

orientalisk med inslag av trä,

maskulin, doftmässigt intensivt tung

 

 

 

 

orientalisk accent,

dynamisk till vild,

intensivt-fräsch men inte alls påträngande

 

Mjuk, manlig, en vardagsdoft med mycket harmoni

 

arommässigt lyxig till upphöjd, kraftig och elitistisk

 

aromer med inslag av trä,

elegant, klassisk doftintensitet

 

Alla doftnoter kan du köpa i olika storlekar i vår onlinebutik. Här finns flaskor på 40 ml, 75 ml, 100 ml liksom även 125 ml. Priserna varierar både efter val av doft och flaskans storlek, men samtliga är mycket prisvärda.

Alla skapelser i Pino-serien förkroppsligar renodlad manlighet. De kombinerar optimalt den friska styrkan hos en frisk skog med den unika karaktären hos den aktuella användaren. Detta gör att ingen av herrdofterna känns oärlig eller konstgjord, utan bara fräsch och kraftfullt aromatisk.

Pino Silvestre-parfymernas komponenter

I doftkreationerna döljer sig en omisskännlig lekfullhet och kombination av naturliga doftbärare. I eau-de-toilette-sprayerna används bland annat följande doftnoter:

Toppnot

 • lavendel
 • enbär
 • basilika
 • citron och bergamott

Mellannot

 • nejlika
 • tallbarr
 • geranium
 • kummin

Basnot

 • ceder
 • ekmossa
 • mysk
 • Ambra
 • tonkabönor

Genom skickliga kombinationer av dessa doftämnen skapar man unika herrdofter som har en både elegant, klassisk och omisskännligt fräsch framtoning. Det är väl också det som har varit parfymernas „hemliga recept” redan från start, för Pino Silvestre har ända sedan 50-talet varit en tidlös och garanterat trivsam klassiker som inte bör saknas i någon mans badrum.

Pino Silvestre – en fin presentidé

Att ge bort parfym är kanske inte längre världens mest originella idé, men ändå ges tusentals parfymer bort varje år och det i alla tänkbara sammanhang. Dofterna i Pino Silvestre-kollektionen passar bra att ge bort som mycket speciella gåvor, för bara flaskan i sig är unik och mycket tilltalande.

Varje parfym är dessutom vackert förpackad och vid din beställning kan du även dra nytta av vår gratis presentservice. Då presentförpackar vi din Pino-parfym – till glädje för mottagaren som därigenom får tredubbel njutning: en professionellt inslagen gåva som rymmer en flaska med en unik form och ett omisskännligt innehåll.