Hudvård och Hälsa från Marvis

Marvis är en tandkräm som kommer från Florens i Italien och som med sin blekande sammansättning inte… Ta reda på mer
11
5/5 baserat på alla kundbetyg

Marvis Hudvård och Hälsa

Marvis är en tandkräm som kommer från Florens i Italien och som med sin blekande sammansättning inte bara vårdar tänderna utan även gör dem lite ljusare. Produkterna har berikats med citronsyra och fluor för att skydda tänderna effektivt mot tandsten och karies. Den legendariska pepparmintaromen ger en väldoftande och uppfriskande munhygien liksom en effektiv tandvård, även för känsliga tänder. Den dryga tandkrämen säljs i klassiska och kreativt utformade tuber, och innehållets arom och sammansättning varierar liksom tubernas storlek.

Klassikern från Italien

Trots sin blekande sammansättning är tandkrämen mycket skonsam mot tandemaljen, som inte slits bort av krämen utan kan fortsätta skydda tänderna på naturligt sätt. Tandkrämens intensiva smak har en uppfriskande och vitaliserande verkan som är perfekt på morgonen och kvällen. Den speciella korken underlättar doseringen och drar dessutom blickarna till sig i badrummet. Den florentinska tandkrämen är ett måste för alla som lägger vikt vid en effektiv och behaglig tandvård.
Visste du redan Innehåll

Marvis-tandvård: Giorgio Armanis favoritmärke

Vad skiljer Marvis tandvårdsprodukter från andra tandvårdsartiklar? Helt rätt Marvis-tandkrämerna och -borstarna är ren glans och glamour. Och på så sätt kan man säga att de även står för det som friska tänder ska utstråla.

Den exklusiva framtoningen hos detta italienska lyxmärke började redan 1975 med förpackningarna till Marvis produkter: Tuberna har designats i en trendig retrostil. Färgerna är lysande, extraordinära och eleganta. Och även priset, tre gånger så högt som vanliga tandkrämer, vittnar om de enastående ämnen som lyxmärket använder i produkterna och som är värda varenda öre.

Dessutom, med detta „mästerverk från Florens”, har den italienske modedesignern Giorgio Armani borstat sina tänder varje morgon sedan flera år tillbaka.

Marvis tandvårdsprodukter i överblick

Alla Marvis-tandkrämer har en högre fluorhalt jämfört med traditionella tandkrämer. Fluor är ett ämne som stärker tandväggarna och emaljen. Och ju starkare dessa tanddelar är, desto mindre bakteriellt plack bildas. Tester med Marvis tandvårdsprodukter har bekräftat dessa effekter. Företaget erbjuder följande produkter:

 

 • Tandkräm Mini: Den mindre tuben är idealisk för weekendresor och affärsresor.

 

 • Tandvård Classic Mint: Som namnet antyder handlar det här om en av märkets klassiker som har varit populär i många år.

 

 • Tandvård Classic Strong Mint: Denna tandkräm har en blekande sammansättning. På så vis kan den avlägsna även mycket envisa missfärgningar, t.ex. från rökning eller överdriven kaffekonsumtion. Vidare förhindrar tandkrämen även i möjligaste mån uppkomsten av nytt plack (tandsten).

 

 • Tandvård Aquatic Mint: Denna tandvårdsprodukt rekommenderas framförallt till användare som vill få vitare tänder på ett skonsamt sätt för den känsliga emaljen. Dessutom bidrar den höga fluorhalten (ca 0,3 procent) generellt till en frisk och balanserad munfluora.

 

 • Tandvård Mouthwash: Denna tandvårdsprodukt tillverkas utan alkohol. Den erbjuder kariesskydd, förebygger tandsten och den utpräglade mintsmaken skyddar mot dålig andedräkt.

Vidare finns det även:

 • Tandvård Ginger Mint
 • Tandvård Jasmin Mint (grundpris: 11,93 EUR för 100 ml).
 • Marvis tandborstar

 

Företaget erbjuder vidare tandkräm i olika smakriktningar:

 

 • Whitening Mint (blekande mint): Denna tandkräm lämpar sig extra väl för rökare eller personer vars tänder missfärgats på grund av överdriven konsumtion av Coca Cola, eftersom den målinriktat angriper missfärgningar. I de kosmetiska tandvårdsprodukterna finns också en hög halt av polerande ämnen (hydrated silica). Dessa neutraliserar skadliga syror och en frisk skyddsmantel bildas runt tänderna.

 

 • Jasmin-Mint (mint-jasmin): Grundreceptet i denna tandkräm har 40 år på nacken och är en av Marvis absolut mest mest framgångsrika tandvårdsprodukter. Tandkrämen har en mycket blekande effekt och bidrar till ett strålande leende med vita tänder.

 

 • Ginger-Mint (ingefära-mint), Aquatic-Mint (vattenmint) och Classic Strong Mint (mycket stark mint): Dessa tandkrämer ger munhålan en riktig friskhetskick.

 

 • Cinnamon-Mint (kanel-mint): Smakriktningen med kanel och mint är för personer som älskar det exotiska eller ovanliga upplevelser. Men denna blandning ger inte bara en extraordinär smak, den motverkar även uppkomsten av tandsten och tandbeläggning. Detta är extra viktigt, eftersom tandbeläggning är en av huvudorsakerna till tandköttsinflammationer och dålig andedräkt.

 

 • Amarelli Licorce (lakrits): Marvis är känt för sina ovanliga tandkrämer som, även om de givetvis innehåller exakt samma stärkande ämnen som alla andra Marvis-produkter, bjuder på en helt annorlunda och spännande smak.

 

Tandvårdstips

 

Först de positiva nyheterna: Svenskarna är duktiga på att borsta tänderna varje dag. Men trots det finns ändå många tandproblem du bör vara observant på.

Följande kan du göra för att rengöra tänderna bättre och ge dem optimal näring:

 

 • Vinkla alltid tandborsten lite grann när du borstar tänderna, vinkeln ska vara ungefär 45 grader.

 

 • Det är bra om du utvecklar ett eget system för tandborstningen så att du inte glömmer några tänder. Och tandborstningen ska framförallt gå ut på att avlägsna tandbeläggning och plack med mjukt vibrerande rörelser. Var försiktig så att du inte av misstag börjar „skrubba”tänderna. Det kan nämligen leda till långsiktiga skador på tänderna.

 

 • Helst bör du efter tandborstningen även rengöra tungan och med en speciell tungskrapa kan du skrapa bort bakterierna.

 

 • Experten rekommenderar dessutom daglig tandtrådsanvändning för att avlägsna plack som fastnat mellan tänderna.

 

 • Allt som stimulerar salivutsöndringen i munhålan är bra för tänderna, t.ex. tuggummi. Dock ska man endast använda sockerfria tuggummin.

 

 • Tänder behöver mycket kalcium vilket finns i mjölk- och mjölkprodukter.

 

 • Många fruktsorter innehåller syror som angriper tandemaljen. De mjukar upp tandemaljen vilket ökar risken för slitage. Efter konsumtion av livsmedel med hög syrahalt behöver tänderna ca 30 minuter på sig för att åter stabilisera sig. Därför bör du inte borsta tänderna direkt efter att ha ätit apelsiner, äpplen eller lime, utan vänta ett tag.

 

 • Om du har ätit något mycket surt eller syrligt, bör du skölja ur munnen direkt efteråt.