Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få exklusiva rabatter, experttips och mer!

Menu

Parfumdreams

Visste du redan Innehåll

MY DRY

När det gäller kroppsvård och -estetik är armhålorna ett problemområde. I detta veck är det „hud mot hud” som gäller och kombinerat med den naturliga behåringen här, får du en miljö optimal för alstring av illaluktande svett. I armhåleområdet föreligger sålunda ett ökat hudvårdsbehov. Men man kan ju inte duscha var tredje timme (vilket hur som helst inte vore hälsosamt). Alltså tar man istället till deodoranter, men det finns stora kvalitetsskillnader mellan olika typer deodoranter.

Ett förstahandsalternativ för deodoranter är MY DRY. Denna skonsamma och samtidigt effektiva deodorant övertygar genom att innehålla naturliga och hudvänliga ingredienser som är mycket verksamma. Den är dessutom inte vattenbaserad, vilket de flesta andra deodoranter är. Istället är det Aloe vera som bildar basen i MY DRY-deodoranterna. Sedan tillkommer naturliga komponenter som kaliumalun, liksom grönt te-extrakt. Däremot hittar du varken alkohol eller aluminiumklorid i MY DRY:s deodoranter.

En deo är inte bara en deo

Det finns tyvärr grundläggande problem med många av de vanliga och billiga deodoranterna som du normalt hittar på din vanliga stormarknad:

  • Nästan alla dessa deodoranter är vattenbaserade. Detta bidrar till att huden torkar ut, särskilt vid regelbunden användning. Och torr hud är alltid mer mottaglig för irritationer, vilket i kombination med en deodorant eller annat hudvårdsmedel kan leda till både komplikationer och allergiska reaktioner. Därför är vatten ingen idealisk bas i en deodorant, eftersom den faktiskt används ganska regelbundet.
  • De flesta deodoranter döljer helt enkelt otrevliga dofter, men har varken någon desinficerande effekt eller åtgärdar orsakerna till den typiska svettdoften. Den karakteristiska svettdoften beror för övrigt inte på (den i sig doftlösa) svetten, utan på den bakteriella nedbrytningen av densamma.
  • Överdrivet aggressiva antiperspiranter i billiga deodoranter förhindrar kanske visserligen att du svettas, men gör detta på bekostnad av en viktig hudfunktion. Kroppen svettas ju inte för att irritera oss, utan för att den använder svett för att reglera värme- och vätskebalansen, reagera på stressituationer eller liknande.
  • När det gäller vattenbaserade och överdrivet parfymerade deodoranter med kemiska och aggressiva antiperspiranter kan man verkligen ifrågasätta deras hudvänlighet. Det kan i vissa fall till och med gå så långt att sådana triggar allergiska reaktioner, för det mesta mot de parfymerade komponenterna.

 

MY DRY-deodoranterna har inga av dessa nackdelar. Istället för vatten har äkta Aloe vera använts som bas. Aloe vera har läkande effekt samtidigt som den stärker immunförsvaret. Det vill säga raka motsatsen till uttorkande vatten som istället kan utgöra en grogrund för hudproblem. Dessutom har det gröna te-extraktet i MY DRY-deodoranterna en antibakteriell effekt och angriper själva orsaken till odören (de nedbrytande bakterierna), istället för att bara dölja svettlukten. Kaliumalun har dessutom en dofthämmande effekt samtidigt som den är en skonsam antiperspirant.

Hairstop från MY DRY

Nu finns det dock inte bara deodoranter från MY DRY. „Hairstop” innehåller alla vanliga komponenter som finns i deodoranterna, men har även kompletterats med ytterligare en funktion. Som namnet antyder hämmar „Hairstop” hårväxten i armhålorna. Detta uppnås genom tillsats av Gymnema sylvestre, ett verksamt ämne som hämmar hårväxt och är känt från den ayurvediska medicinen. Förutom denna hårväxthämmande effekt bidrar „Hairstop” med alla tidigare nämnda fördelar och egenskaper hos en MY DRY-deodorant. Deodorantens skonsamt effektiva hudvårdande egenskaper byggs sålunda ut med ytterligare en fördel: att du inte längre behöver raka dig så ofta under armarna. Detta är så klart bra för huden, för varje rakning – särskilt i detta ganska känsliga område – utgör såklart en påfrestning och ökar risken för små skador eller hudirritationer.

Svettfri vardag – MY DRY:s armhålepads

Synliga svettfläckar är ett obehag, som (beroende på kläder) kan dyka upp långt innan man själv känner någon svettlukt. Beroende på aktivitetsgrad och faktorer i den omgivande miljön kan en deodorant inte alltid förhindra att svett bildas. Att kategoriskt försöka förhindra svett, vore dessutom en mindre välbetänkt strategi, eftersom svett faktiskt är en viktig hudfunktion. Det ändrar förstås inte det faktum att svettfläckar med efterföljande lukt upplevs som obehagliga. För att förebygga sådana fläckar – samt även de minst lika fula „deofläckarna” – erbjuder MY DRY så kallade „armhålepads”. Dessa pads används mellan armhålan och det aktuella plagget. De är ultratunna men trots det extremt absorberande. Du kommer snart inte ens att märka att de finns där. Dessutom är de dermatologiskt mycket hudvänliga eftersom de inte innehåller någon parfym. På så vis undviker du att svettfläckar överhuvudtaget bildas. Och framförallt har deofläckar, som annars lätt ger fula kläderna som är svåra att få bort, ingen chans. En utmärkt hjälp för alla som värdesätter en vårdad och säker look.

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

Betalningssätt


Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube