Giorgio Beverly Hills

Giorgio Beverly Hills är namnet på en butik i Beverly Hills som grundades av bröderna Hayman. Butiken var dekorerad med gula och vita streck och var ett populärt shoppingställe för Hollywoodstjärnor. Den mest kända parfymen från Giorgio Beverly Hills. En doft med samma namn kom ut 1981 och hade en gulvit förpackning, som hänvisning till butikens färger. Giorgio Beverly Hills är en av de första dofterna i serien och den ger ett långvarigt intryck. På 1980-talet hörde doften till en av de populäraste just tack vare sin starka karaktär.
Visste du redan Innehåll

Giorgio Beverly Hills

Berömda Rodeo Drive i Beverly Hills är förmodligen av världens mest kända shoppinggator! Här hittar du butiker tillhörande världskända designers och den designer som vill utge sig för att vara någon idag, bara måste finnas på Rodeo Drive. Så har det inte alltid varit, för runt femtio år sedan var Rodeo Drive bara en helt vanlig gata i Beverly Hills. 

Giorgio Beverly Hills – den första fina butiken på Rodeo Drive.

Fred Haymann, ägare till Giorgio Beverly Hills, såg potentialen hos Rodeo Drive, eftersom denna då helt vanliga gata låg i direkt närhet till Beverly Hilton Hotel, där Fred Haymann arbetade just då. 1961 grundade den schweiziskfödde företagaren tillsammans med George Grant (som han ett år senare köpte ut) den första butiken för damkläder på Rodeo Drive.

Butiken var dock inte bara en vanlig klädbutik för damer. Fred Haymann insåg att även männen måste ha det bra under tiden som hustrun shoppade. Därför rymde butiken även ett läsrum, ett biljardbord och en bar – kan bara männen hållas på gott humör, kan kvinnorna spendera mer pengar.

Beverly Hills varumärke

Den eleganta modebutiken syntes redan på långt håll tack vare de vackra gul- och vitrandiga markiserna över skyltfönstren. Dessa markiser blev snabbt Giorgio Beverly Hills varumärke och senare kom dessa färger att symbolisera den kompletta Beverly Hills-livsstilen. Grazia Patricia, Diana Ross, Elisabeth Taylor och paret Reagan har varit några av butikens namnkunniga stammisar och eftersom Fred Haymann kan sägas ha varit Rodeo Drives grundare, i den form vi känner gatan idag, fick han med tiden även smeknamnen „Mr. Beverly Hills” och „Mr. Rodeo Drive”.

Erövringen av dofternas värld!

Redan år 1979 hade det framgångsrika företaget en omsättning på 6 miljoner USD och för Fred Haymann var tiden kommen att framhäva butikens exklusiva mode med matchande dofter. Två år sedan grundades märket „Giorgio” och de första dofterna presenterades för en utvald skara celebra gäster vid ett hejdundrande releaseparty. Denna framsynte företagare visade sig ha näsa även för parfymer och årsomsättningen ökade raskt till över 100 miljoner USD. När Fred Haymann 1987 drog sig tillbaka, sålde han Giorgio Beverly Hills för 165 miljoner USD till det internationellt kända företaget Avon.

Avon bytte inte namn på märket, men butiken på Rodeo Drive döptes om till Fred Haymann Beverly Hills. Även den ursprungliga adressen, 273 Rodeo Drive, har ändrats för idag ligger här en Louis Vuitton-butik istället. Men Fred Haymann Beverly Hills Boutique finns dock fortfarande kvar på Rodeo Drive, bara några meter från dess ursprungliga läge. Det som inte har ändrats är det unika hos dam- och herrdofterna från Giorgio Beverly Hills!

Dofternas exklusiva värld!

Giorgio Beverly Hills varumärke är än idag färgerna gult och vitt, vilket alltid återkommer på förpackningarna och även på flaskdesignen. Sedan mer än 30 år tillbaka förtrollar Giorgio Beverly Hills både män och kvinnor med omotståndliga dofter som på ett unikt och oefterhärmligt sätt återspeglar känslan i en lyxig livsstil.

Rekommendationer när det gäller damdofter från Giorgio Beverly Hills:

  • Giorgio Beverly Hills Giorgio, eau-de-toilette – blommiga apelsin-, persiko-, aprikos- och jasminnoter kombinerade med varma inslag av ädelträ, vanilj och patchouli betonar både kraften och kvinnligheten hos sin bärare!
  • Giorgio Beverly Hills Red, eau-de-toilette – orientaliskt blommig doft med unika doftaromer av rosor, svarta vinbär, persika, nejlika eller vanilj, för att bara nämna ett fåtal. Ovanligt sensuell och känns behagligt värmande framförallt under den kalla årstiden!

Rekommendationer när det gäller herrdofter från Giorgio Beverly Hills:

  • Giorgio Beverly Hills Ocean Dream, eau-de-toilette – fräsch och solig doft med fruktiga och maskulina noter. Milda inslag av mysk och karismatiska träslag gör parfymen idealisk för sportiga och aktiva män.
  • Giorgio Beverly Hills, Red eau-de-toilette – unik parfym med en perfekt kombination av lätta aromer, som rosor och enbär, med manliga noter, som ceder eller bärnsten.

Giorgio Beverly Hills dofter framhäver alltid skickligt det bästa hos användaren – oavsett om det handlar om en mans kraftfullhet eller kvinnas sensualism! Giorgio Beverly Hills är lika populär hos den yngre publiken som hos något mognare män och kvinnor – doftens mångfald är helt enkelt tidlös!