Hudvård och Parfym från Floris London

Juan Famenias Floris grundade 1730 sin första butik på gatan Jermyn Street No. 89. Numera hör Floris… Ta reda på mer

Floris London Hudvård och Parfym

Juan Famenias Floris grundade 1730 sin första butik på gatan Jermyn Street No. 89. Numera hör Floris London till ett av världens äldsta parfymmärken. Det anses vara ett märke för konnässörer och tilltalar herrar som tar sin rakning på allvar och med stil. Kvinnor uppskattar märkets charm och fina tvålar och krämer. Märket står för tidlös elegans, lyxiga dofter och exklusiv kroppsvård där hantverksskicklighet, kvalitet och personlighet får lov att ta plats.

Visste du redan Innehåll

Floris London – ett anrikt företag!

Företaget Floris är Englands äldsta parfym- och toalettartikelförsäljare. Fuan Famenia Floris och hans hustru Elisabeth började redan 1730 att framställa och sälja parfymer och rakartiklar. Den berömda butiken Floris slog upp sina dörrar i centrala London, på 89 Jermyn Street. Det var även då som Fuan Famenia Floris skapade sin första doft.

Företagets, och framförallt produkternas, anseende växte med tiden kraftigt och runt 1820 hörde t.ex. även Mary Shelly, författarinnan till boken Frankenstein, till företagets berömda kundkrets. Den eleganta butiken finns kvar än idag under ledning av Floris ättlingar. År 2012 öppnade arvingarna ytterligare en Floris-butik i London, denna gång på Ebury Street.

Detta anrika företag var lika väl ansett av kung George IV som av dagens engelska kungafamilj. Samtidigt som Floris levererar exklusiva parfymer till drottning Elizabeth II, är Floris också prinsen av Wales förstahandsval när det gäller toalettartiklar.

Floris passion!

Floris passion står förstås att finna i dofternas värld. Juan Famenia Floris skapade husets första doft för ca 300 år sedan och företaget kan därför blicka tillbaka på en ofattbart lång historia. Dofterna som skapades på grundaren Juan Famenia Floris tid var avsedda för extra kräsna näsor och recepten antecknades nogsamt i en bok. Än idag uppfyller Floris sina exklusiva kunders högt ställda krav!

Idag heter företagets doftdesigner Edward Bodenham. Edward Bodenham är en direkt ättling till familjen Floris i nionde generationen och givetvis har även han passionen för dofter i blodet. Den unge Edward Bodenham lärde sig parfymtillverkningens ädla konst av sin farfar i Floris-butikens källare. Direkt bakom butiken på 89 Jermin Street skapar Edward idag tillsammans med sitt team av skickliga doftexperter ständigt nya doftkreationer som tar hela världen med storm.

Alla Floris-produkter utvecklas traditionellt än idag på 89 Jermyn Street, men tillverkningen sker på den familjeägda egendomen i engelska Devon.

Det unika hos Floris dofter!

 

Floris är en av få parfymtillverkare som även framställer skräddarsydda parfymer. I Floris-butiken kan du låta skapa dig en helt personlig doft. Här hänger allt på detaljerna, de erfarna parfymörerna ställer sin talang till förfogande för kunderna och vet vad exakt som krävs. De personliga dofterna finslipas in i minsta detalj tills den krävande kunden till slut är helt nöjd. Floris behärskar parfymtillverkningen till fulländning och även när det inte handlar om en personligt skräddarsydd parfym är Floris dofter unika och förtrollar både kropp och själ!

Våra rekommendationer när det gäller Floris parfymer!

 

-          Floris No. 127, eau-de-toilette-spray 100 ml – uppfriskande, blommig doft med en toppnot som rymmer citrusbergamott, apelsin och pomerans. I mellannoten samsas neroli och lavendel med geranium och sedan avrundas det hela av patchouli och mysk i basnoten.

- Floris Soulle Ámbar, eau-de-toilette-spray på 50 ml – mångfacetterad parfym med en vårfrisk fräschör och fint balanserade nyanser.

- Floris Royal Arms, eau-de-parfum på 100 ml – blommig doft med en kunglig blombukett. Jasmin, iris, ylang ylang och viol, blandat med fina noter av bergamott och lime.

Floris-dofterna förtrollar människor inte bara i parfymer och eau-de-toilette-sprayer, de återfinns även i exklusiva aftershave-balsam och handkrämer. En dag som börjar med en dusch och Floris väldoftande duschgel kan inte bli annat än bra! Den behagliga kroppslotionen Lily of the Valley ger huden en underbar känsla efter duschen och passar perfekt till några stänk av den eleganta Floris-parfymen!