Parfym från Ferré

Den italienska modegurun Gianfranco Ferré (1944-2007) räknas idag till en av världens viktigaste mod… Ta reda på mer!

Ferré Parfym

Den italienska modegurun Gianfranco Ferré (1944-2007) räknas idag till en av världens viktigaste modeskapare. Som utbildad arkitekt bytte han till modebranschen och skapade 1978 sitt eget lyxmärke som han använde för att skapa accessoarer som armband och skärp, med kändisar som hängiven kundkrets. Idag hör även dam-, herr-, och barnmode till företagets nisch. Höjdpunkten i hans karriär var 1989 till 1996 då han var kreativ chef hos Christian Dior. Här utvecklade han couture-serier, tills den italienska koncernen ITTIERRE S.p.A. tog över 90 procent av märket Ferré år 2000. Idag kommer en stor del av intäkterna även från firmans doftkreationer.

Visste du redan Innehåll

Ferré-parfymer: För stämningsfulla stunder

Gianfranco Ferré var en av 1900-talets mest välrenommerade modeskapare. Modet och de otaliga accessoarerna präglas av kvaliteten hos fransk och italiensk design. Ferrés parfymer har alltid stått för en hög kvalitet och kärlek till design. Detta återspeglas i parfymerna och dofterna som ger varje dag en härlig doft. De individuella dofterna lämpar sig för alla och envar och har varit populära ända från start då de bjuder unika doftnoter som gläder alla sinnen varje dag. Den eleganta designen förlänar dessutom Ferrés parfymer en speciell karaktär.

Individuella doftnoter

Ferré Parfum erbjuder herr- och damdofter som kännetecknas av individuella doftnoter. Speciella noter som jasmin eller magnolia ger en underbar doft. Damparfymerna Camicia 113, In the Mood for Love, In the Mood for Love Pure och In the Mood for Love Tender har var och en unik doftnot. För stämningsfulla stunder rekommenderas individuella dofter. Även parfymen Black For Men i form av eau-de-toilette-spray från Ferré övertygar med en unik och attraktiv doftnot. Damparfymerna doftar sött och skirt, medan herrparfymerna ger användaren en attraktiv not som lockar uppmärksamhet utan att kännas påträngande. De intressanta, blommiga och samtidigt diskreta doftnoterna förgyller varje stund och förvandlar vardagsögonblick till stämningsfulla upplevelser för alla sinnen. Tack vare de olika versionerna av Mood for Love och många andra doftmöjligheter kan alla parfymälskare välja ut den optimala nyansen individuellt.

Elegant flaska

Dofterna finns i små flaskor på 30 ml. Denna prova-på-storlek gör det möjligt att använda flera olika dofter och växla mellan olika doftnoter. På så vis kan alla hitta rätt doft för just sin smak och för olika tillfällen. Flaskornas eleganta design följer huset Ferrés tradition perfekt. Formgivningen är positivt gränsöverskridande och produktdesignen kombineras med den moderna modedesignen. Speciella former och ett konstrikt formspråk kännetecknar dessa flaskor. De har en rund form samt är enkelt färgade i vitt eller transparenta alternativt formade som ett designföremål. Detta gör parfymer till förstklassiga designföremål även när det gäller utsidan.

Innovativa kreationer

Ferré-parfymer är innovativa kreationer som vidareutvecklas kontinuerligt inom parfym- och designföretaget. På så vis skapar man förstklassiga parfymer som vittnar om hög kvalitet och innovativ design. Den italienska modedesignern betraktas som en av världens mest framgångsrika modeskapare. 1978 grundade han sitt eget märke och skapade accessoarer som exempelvis armband och bälten. Sortimentet rymmer idag även dam-, herr-, och barnmode. Höjdpunkten i Gianfranco Ferrés modedesignkarriär var åren 1989–1996 då han var Creative Director hos Christian Dior. Här skapade Ferré couture-linjer. År 2000 övertog det italienska företaget ITTIERRE S.p.A. en större del av huset Ferré och man har fortsatt att vidareutvecklas och skapa innovativa designprodukter som passar både för prominenta personer, modevärlden och vardagsbruk. Därför är de exklusiva parfymerna från Ferré sedan länge mäkta populära. Ferrés parfymer bidrar med en fascinerande not till alla högtidliga tillfällen och fester.