Parfym från Emanuel Ungaro

Lyxdofterna från den franska modedesignern Emanuel Ungaro är rena drömmen. Med sina övervägande fruk… Ta reda på mer

Emanuel Ungaro Parfym

Lyxdofterna från den franska modedesignern Emanuel Ungaro är rena drömmen. Med sina övervägande fruktiga och blommiga noter lämnar de efter sig ett vagt spår av lust, längtan och livsglädje. De väl avvägda ingredienserna stimulerar sinnena. Väldoftande kompositioner som skapar uppmärksamhet utan att vara det minsta påträngande.

Visste du redan Innehåll

Emanuel Ungaro i Parfumdreams onlinebutik

Grundaren Emanuel Ungaro har gett namn åt sitt företag som erbjuder kläder och accessoarer för både män och kvinnor. Emanuel Ungaro arbetade redan tidigt med textilier och gav sig in i den franska haute couture-branschen. Detta resulterade 1964 i lanseringen av märket Emanuel Ungaro. I 40 år medverkade Emanuel Ungaro till och satte sin prägel på företagets kollektioner innan han gick i pension och överlät ansvaret för företaget på någon annan.

Redan på 70-talet satsade Emanuel Ungaro internationellt och lyckades få in en fot på både den japanska och amerikanska marknaden. Knappt ett årtionde senare lanserade modedesignern flera parfymer, vilka fick ett lika varmt välkomnande som märkets prêt-à-porter-kläder. Under 1990-talet nådde huset Ungaro sin höjdpunkt, innan en finansiellt stark partner gjorde entré.

Lindsay Lohan som stilrådgivare åt Ungaro

I slutet av 2009 beslutade företaget Ungaro att anlita den okända modedesignern Estrella Archs som stilrådgivare tillsammans med sångerskan Lindsay Lohan. Knappt hade duon presenterat sin första kollektion så möttes den av en massiv negativ kritik där branschpressen verkligen inte skrädde på orden. Inte heller grundaren Emanuel Ungaro kunde hålla tyst utan kallade visningen en katastrof. Detta ledde till att samarbetet med stilrådgivarna avbröts efter bara några månader.

Märket gjorde sig känt genom sitt haute-couture-mode. Av kostnadsskäl drog Ungaro in denna produktlinje år 2004 och satsade istället med förnyad styrka på prêt-à-porter-kläder, det vill säga mode som redan är klart att bäras direkt. Idag fungerar huset Ungaro principiellt som licensgivare – för kunderna gör det ingen skillnad. Alla dofter bär fortfarande Emanuel Ungaro-emblemet.

En riktig diva: dam- och herrdofter från Emanuel Ungaro

Med följande dofter från Emanuel Ungaro kan kvinnor känna sig som gudomliga divor eller återupptäcka sin passionerade kärlek. Medan kärleksambassadörerna finns i form av eau-de-toilette-sprayer, doftar eau-de-parfumen Diva extra intensivt:

    Diva RoseFruit d'Amour GreenDivaL'Amour Fou

Män väljer däremot herrdoften, där det redan av namnet tydligt framgår vilka som tillhör målgruppen:

    Homme III

Alla eau-de-toilette-sprayer finns i storlekar på 30 ml, 50 ml respektive 100 ml. Endast när det gäller eau-de-parfum-sorterna Diva Rose och Diva saknas den minsta storleken. Till L'Amour Fou kan du även beställa en matchande duschgel på 200 ml.

Emanuel Ungaro: Haute-couture för huden

Hos Homme III handlar det om en fräsch och fruktig doft, med en stimulerande karaktär. I toppnoten samverkar apelsin och olika kryddor, i mellannoten samsas geranium, jasmin och ros och i basnoten flörtar mysk med sandelträ.

Med Diva får du en eau-de-parfum som är som en färgsprakande våräng med nejlikor, narcisser, rosor och irisar. Utöver detta kan du även skönja träinslag och citronfriska noter som bidrar till att ge doften dess unika karaktär. Även doftriktningen Fruit d'Amour Green tar dig med på en resa, denna gång till en fruktplantage. Här samsas gröna äpplen med apelsiner och mandariner i mötet med persikor och jasmin. Basnoten avrundar doften med mysk och sandelträ.

Låt dig överraskas av de förstklassiga dofterna från huset Ungaro. Modehuset behärskar doftområdet lika väl som prêt-à-porter.