Bröllopssäsong: Spara 25%* nu

Menu

Parfumdreams
Elizabeth Taylor 3 Artikel

Elizabeth Taylor parfym

Elizabeth Taylor vigde sitt liv åt dans och skådespeleri. Hon spelade i många filmklassiker och arbetade tätt ihop med andra kända skådespelare. Precis som hon blev ett namn i filmvärlden så har även den blommiga parfymen Elizabteh Taylor blivit en stjärna bland dofter och har ännu idag något magiskt över sig. 1987 inleddes hon sitt samarbete med Elizabeth Arden och parfymen „Passion” lanserades. Elizabeth Taylor blev inte bara en filmstjärna utan även modeikon. Det var mastodontfilmen Cleopatra som gjorde henne känd. Parfymerna i Elizabeth Taylors namn innefattar allt från kryddiga noter till blommigt-fruktiga nyanser och orientaliska träinspirerade essenser.

Visste du redan Innehåll

Elizabeth Taylor i Parfumdreams onlinebutik

Skådespelerskan Elizabeth Taylor visade redan som barn prov på sin skådespelartalang och hon hade en lång och intensiv karriär framför kameran, ända från 40-talet fram till 70-talet. Hon blev Hollywood-studions favorit och fick smeknamnet One-Shot-Liz för att hon noga lyssnade på och följde regissörens anvisningar. Ju mer regissören engagerade sig, desto mer positiv kritik fick skådespelerskan. Två Oscar fick Elizabeth Taylor för sina insatser på vita duken.

Under sin livstid engagerade sig Elizabeth Taylor med liv och lust i politiska och sociala frågor och i början av 2000-talet blev hon till och med adlad av den engelska drottningen. Elizabeth Taylor hann avverka inte mindre än åtta äktenskap och fick tre barn. Hon hade även en långvarig vänskap med Michael Jackson. Elizabeth Taylor älskade livet och njöt av det i fulla drag och hennes dofter gör succé än idag.

Elizabeth Arden – den andra Elizabeth

Efter Elizabeth Taylors bortgång har en annan kraftfull Elizabeth sett till att föra ut hennes dofter i världen. Elizabeth Arden är ett stort kosmetikföretag som redan 2013 hade en omsättning på över 1,3 miljarder USD. Detta goda resultat har företaget även Elizabeth Taylor att tacka för. Men koncernen säljer även parfymer för popstjärnor som Britney Spears och Mariah Carey. Även Justin Bieber och Taylor Swift har bidragit avsevärt till omsättningen.

Damdofter från märket Elizabeth

Den som tänker satsa på en damdoft från Elizabeth Taylor bör vara observant på storleksangivelserna vid valet av parfym. Dessa varierar distinkt – se själv:

  • Forever som eau-de-parfum i storleken 100 ml
  • Passion som eau-de-toilette i storleken 74 ml
  • White Diamonds som eau-de-toilette i storlekarna 50 ml och 100 ml

Nu kanske du undrar varför de olika eau de-flaskorna skiljer sig så mycket åt storleksmässigt? Parfymörer delar in dofterna i flera klasser beroende på doftkoncentration. Hos en eau-de-toilette ligger denna på 6–9 procent, medan den hos en eau-de-parfum kan uppgå till hela 14 procent. Ännu starkare doftar endast extrait-de-parfum, som kan ha en koncentration på hela 30 procent.

Förföriska Elizabeth Taylor White Diamonds

Denna eau-de-toilette förvandlar de vita diamanterna till en blommig doft, vars toppnot övertygar med lilja och apelsin. Mellannoten formas av en bukett av iris, jasmin, nejlika, narciss och ylang ylang. Basnoten avrundar det hela med en doft av mysk, mossa och sandelträ. Lika färgsprakande som eau-de-toilette-sprayen är, lika elegant och förföriskt doftar White Diamonds. Utöver sprayen finns Elizabeth Taylor Diamonds även som kroppspuder.

Den som söker en doft som fungerar från morgon till kväll och från inköpsrundan på matbutiken till kvällens galapremiärer, gör rätt i att välja Passion. Även denna parfym imponerar med en blommig not, här dock kompletterad av ceder och vanilj. Denna raffinerade kombination vet var den gör och lämpar sig för självsäkra kvinnor som vet att de har en Elizabeth Taylor inombords.

Vill du göra någon extra glad? Sätt samman ett presentset av dofterna från märket Elizabeth Taylor – så kan mottagaren välja mellan eau-de-toilette och eau-de-parfum. Dessutom är Passion-förpackningen en tilltalande accessoar som pryder sin plats i alla badrum.

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

Rabatten är direkt avdragen på artikeln och gäller bara på utvalda artiklar. Det behövs ingen kod. Gäller t.o.m. 28.05.2024

Betalningssätt


Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube