Parfymer från E. Coudray

År 1810 var året firman grundades, Paris var staden. Redan 1822 var Edmond Coudray parfymleverantör … Ta reda på mer
7
5/5 baserat på alla kundbetyg

E. Coudray Parfymer

Perfektion i parfymkonst, det är damdofterna från E. Coudray

År 1810 var året firman grundades, Paris var staden. Redan 1822 var Edmond Coudray parfymleverantör till alla stora kungahus i Europa, från Frankrike till England och ända till Ryssland. 1837 erhöll Coudray den efterlängtade statusen som hovleverantör till det engelska kungahuset. Till 1908 förblev det ett familjeägt företag, sedan övertogs det av Edouard Colmant. Första och andra världskriget gjorde att företaget höll på att falla i glömska men parfymernas originalrecept kunde återskapas så att en nystart blev möjlig. Varje parfym som kommer från E. Coudray drar även idag uppmärksamhet till sig tack vare den flärd och prakt som rokoko-eran var känd för. Dekadens, lyx, pompa och ståt, det är vad damdofterna från E. Coudray står för. Det samma gäller förstås för de krämer och fina tvålar som företaget tillverkar än idag. Med de gamla recepten från Edmond Coudray blir badrumsproceduren mer än en simpel rengöringsakt. Istället sätter det igång en hel symfoni av doftupplevelser. Damdofterna från Edmond Coudray är feminina, inbjudande och passar utmärkt till alla som vill bejaka sin kvinnlighet.
Visste du redan Innehåll

E Coudray i Parfumdreams onlinebutik

Det lyxiga doftföretaget E Coudray grundades i Paris i början av 1800-talet. Redan år 1822 levererade märket sina varor till alla kungahus i västvärlden. Från och med 1837 fick E Coudray rätten att titulera sig hovleverantör åt det brittiska kungahuset. De dekadenta vaniljdofterna har länge funnits i vår onlinebutik. Än idag är det grundaren Edmond Cordrays ursprungliga sammansättningar som används vid framställningen.

Kvinnor har alltid varit målgrupp för E Coudrays produkter. Trots att företaget har många år på nacken är sortimentet fortfarande överskådligt – ett fåtal dofter som i gengäld är desto mer raffinerade. Det speciella med E Coudray är treklangen: Till väldoftande eau-de-toiletter sällar sig parfymerade krämer, kroppsoljor och duschgeler. Den som är på jakt efter verkligt förstklassiga dofter gör rätt i att titta närmare på Coudrays sortiment.

E Coudray och männen

Sylvie Dumontier, som ansvarar för E Coudrays export, berättade i en intervju om märkets företagshistoria. På grund av seder och bruk vid företagets grundande, var det alltid en man som måste leda företaget. När Edmond Coudray dog, tog därför svärsonen över rodret. Men under första världskriget dog även svärsonen. Och detta utan någon son som kunde följa i hans spår. Därför tvingades grundarens enda dotter ånyo att söka sig en make som kunde leda företaget. Tragiskt nog dog även denne make, denna gång i andra världskriget.

Till slut insåg E Coudray att även en kvinna kunde leda företaget. Och då äntligen var tiderna sådana att detta också var möjligt. Idag är det en självklarhet att kvinnor skapar dofter för kvinnor – åtminstone i huset för detta franska märke.

Kroppsolja och vårdande produkter från huset E Coudray

Även med bristande kunskaper i franska går det att lista ut vilka ingredienser som återfinns i de olika produktserierna. E Coudray erbjuder följande damdofter och samtliga finns som eau-de-toilette, kroppsolja eller kräm:

  • Ambre et Vanille
  • Givrine
  • Jacinthe et Rose (hyacint och ros)
  • Musc et Freesia (mysk och freesia)
  • Vanille et Coco (vanilj och kokos)
  • Iris Rose (iris och ros)

Dofterna säljs i flaskor på 100 ml och samma storlek gäller även kroppsoljan. Den som väljer en kräm kan glädja sig över ett innehåll på hela 250 ml. De olika dofterna bygger på olika växter som ylang ylang, hyacint och mysk, men även sandelträ och vanilj. Framförallt vaniljdoften definierar aromen i flera doftriktningar, men även mysk är en konstant i basnoten.

Ylang ylang vakar över Ambre et Vanille

Oemotståndlig och framåt, men också feminin och sensuell – detta gör att Ambre et Vanille lockar många. I toppnoten förenas bergamott och apelsin med ylang ylang, blommornas blomma. I mellannoten breder iris och kanel ut sig, medan ambra, patchouli och vanilj vävs samman i basnoten. Tillsammans ger detta en doftkomposition som många kvinnor har tillbett sedan länge.

Med Givrine kan du förespegla honom att du vill hålla en viss distans. Detta möjliggörs av doftbuketten bestående av bergamott och melon, pion, mysk och sandelträ. Även hos Jacinthe et Rose återkommer pionen i mellannoten. Där förenas även ros och jasmin, medan toppnoten imponerar med persika och den namngivande hyacinten. I basnoten återfinns vanilj tillsammans med vetivergräs.

Eau-de-toilette-sprayernas lyxiga look, matchas mer än väl av innehållet. E Coudray skyr ingen möda eller kostnader när det gäller att sammanställa de allra finaste dofter. Kvinnor med känsla för det vackra och kvinnliga hittar flera olika parfymprodukter i vår onlinebutik, från Vanille et Coco till Musc et Freesia.