Durex

24
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Durex: Varumärket för säkerhet och skoj i kärlekslivet

Varumärket Durex står för säkert sex som inget annat. Durex är den marknadsledande kondomtillverkaren i över 40 länder och har funnits sedan 1929. Durex är verksamt i över 150 länder och säljer fyra miljarder kondomer varje år. Varumärket Durexgrundades år 1929. Den första av Durex kondomfabriker som specialiserade sig på latexkondomer grundades 1932 i Londons stadsdel Hackney. Med tiden blev varumärket mer internationellt och ökade sin synlighet och distributionen av Durex-produkter i och med att kondomautomater installerades från år 1964 och framåt. År 1978 var Durex till och med officiell sponsor av formel 1, vilket bidrog till att höja dess profil ytterligare

Varumärket Durex stora genombrott

Det stora genombrottet för Durex kom 1980 i samband med att hiv-viruset och aids blev känt bland allmänheten. Sedan dess har sexuellt umgänge varit nära kopplat till användning av kondomer; inte bara för att undvika graviditet, utan också för att undvika könssjukdomar. Kondomer (och femidomer) är trots allt det enda preventivmedel som också skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar.

Durex-produkter hos parfumdreams

Durex må ha blivit känt för sina latexkondomer, men företaget tillverkar numera också många andra produkter som rör samlag än bara preventivmedel för män. Dit hör:

  • Durex kondomer: i varierande storlek, tjocklek och smak samt latexfria kondomer
  • Durex glidgel: Vatten- och silikonbaserade glidmedel under varumärket play, till exempel play Warming, play Cool Mint eller play Massage 2 in 1.
  • Durex sexleksaker: Sexleksaker som vibratorer eller penisringar under varumärket play Vibrations, play Dream eller play Inspiration.

Märket Durex har brutit vägen för många revolutionerande produkter. Företaget har bland annat introducerat den första fuktiga kondomen, den första anatomiskt formade kondomen och har även tagit fram kondomer med speciella egenskaper, exempelvis utformade för att fördröja klimax eller räfflade för ökad stimulans.

Vad gör Durex till ett speciellt varumärke?

  • Durex var en pionjär inom utbildning om preventivmedel, könssjukdomar och säkrare sex och lanserade TV- och affischkampanjer för att sprida sitt budskap. Kondomer har sålts i stormarknader, på apotek och restauranger sedan 1980.
  • Det innebär att Durex inte bara har hindrat oönskade graviditeter världen över, utan också har skyddat många människor från potentiellt farliga könssjukdomar. Varumärket står för hälsa, säkerhet och en lustfylld inställning till sexualitet.

Köp Durex-produkter hos parfumdreams.se

parfumdreams säljer många olika Durex-produkter, bland annat kondomer, glidmedel och sexleksaker. Beställ helt enkelt på nätet och få dem diskret levererade till ditt hem.