Herrparfymer Damparfymer Unisexdofter
Aventus Les Royales Exclusives Acqua Originale

Creed parfym

214
5/5 baserat på alla kundbetyg

Creed parfymer: de exklusiva dofterna för europeiska kungahus

Över 250 års erfarenhet av doftskapande präglar de underbara parfymerna från parfymhuset Creed. Man kan beteckna dem som kungliga – det tidigare skrädderiet var i århundraden en av de viktigaste leverantörerna till de stora kungahusen i hela Europa. Än idag står namnet Creed för personliga dofter som betonar och framhäver bärarens identitet, utan att vara för påträngande.

Creeds historia: från skrädderi till parfymeri

Allt började med grundandet av skrädderiet Creed av engelsmannen James Henry Creed 1760. Enligt legenden uppmärksammade han kung George III på sitt företag när han levererade parfymerade läderhandskar till honom. Han blev snabbt en efterfrågad skräddare hos det brittiska kungahuset och levererade även produkter till många andra högadliga. Creed parfymer hade bara en mindre roll i början. Ändå blev den brittiska dofttillverkarens doftkreationer snabbt populära. Creeds betjänade sina adliga kunder med diskretion och fingertoppskänsla. I mitten av 1800-talet flyttade parfymhuset Creed till Paris, som på den tiden var Europas parfymhuvudstad.

På grund av detta kunde parfymören lägga allt mer av företagets fokus på skapandet av unika dofter. Och det gjorde honom väldigt framgångsrik. Under företagets mer än 250-åriga historia har fler än 200 Creed parfymer skapats, som utmärker sig genom sina originella recept och traditionella hantverkskonst, som finns kvar än idag.

Tillverkning av Creed parfymer i traditionellt hantverk

Creed använder komplicerade metoder för att destillera de exklusiva utgångsmaterialen. Parfymörerna skapar exklusiva destillat i den idylliska franska staden Fontainebleau, som de sedan sammanställer sina intensiva doftkompositioner från. De använder Millésime-metoden, som egentligen hör hemma inom vinodling. Så här går den traditionella metoden till:

  • Parfymörerna väger alla ingredienser för hand och blandar dem efter familjens gamla recept.
  • I laboratorietankarna blötläggs vätskan – i stallbyggnaden, som en av de tidigare företagsägarna har byggt .
  • Finslipningen gör varjeCreed-doft unik. Företagsägaren håller receptet i handen under varje steg för att säkerställa parfymeriets berömda kvalitet.

Processen är tidskrävande och dyr. Många konkurrenter ägnar sig inte längre åt sådana metoder. Därför har parfymerna från huset Creed behållt sin exklusiva karaktär – än idag sätter parfymörerna handarbete och traditionell hantverkskonst i första rummet.

Den stora världen av Creed-dofter: för henne, för honom, för alla

De eleganta dofterna från det franska parfymeriet vänder sig både till kvinnor och män. Med anledning av företagets 250-årsjubileum skapades ”Aventus”, som har potential att bli en långvarig favorit. Som fräsch, träig Creed-doft för män med äventyrlig och maskulin karaktär eller som blommig Creed parfym för kvinnor, som bokstavligen tar med sin bärare till en trädgård: Aventus produktserie förför alla sinnen.

Köp Creed parfymer: beställ online hos parfumdreams

Hos parfumdreams upptäcker parfymälskare exklusiva parfymer samt duschgels, bodylotions och tvålar med det lilla extra. Värdefulla ingredienser står för kvalitetsprodukter, vars unika doft håller i många timmar. Köp och fynda Creed parfymer online hos parfumdreams.