Parfymer från Creed

Varumärket Creed har en parfymhistoria som sträcker sig tvåhundra år tillbaka. Det grundades år 1760… Ta reda på mer
172
5/5 baserat på alla kundbetyg

Creed Parfymer

Exklusiva dofter från det traditionsrika varumärket Creed

Varumärket Creed har en parfymhistoria som sträcker sig tvåhundra år tillbaka. Det grundades år 1760 i England av James Creed och expanderade sedan till Frankrike där varumärket även imponerade Napoleon och kejsarinnan Sisi med sina eleganta doftkompositioner. Än i dag tillhör Creeds parfymer de mest exklusiva dofterna i världen. De står för äkta lyx och för tankarna till passionen i tidigare epoker. De förtrollande nyanserna är en äkta doftupplevelse för alla sinnen.

Lyxiga dam- och herrdofter från Creed

Låt dig inspireras av mångfalden hos exklusiva dam-, herr- och unisexdofter från Creed. Inför våren rekommenderar vi två mycket exklusiva parfymer för honom och henne:

Eau de Parfum Bois du Portugal skapades redan år 1806 och är en oemotståndlig klassiker bland herrdofterna. Den förtrollar med en sammansättning av koriander, sandelträ, vetiver och rökelse och är den optimala doften för självsäkra personer.

Den romantiska damdoften Love in White är en blommigt orientalisk doftkreation från Creed och en hyllning till den äkta kärleken. Den sensuellt mjuka parfymen med vita blommor skapades år 2008 som en hyllning till kärleken.
Visste du redan Innehåll

Creed – de krönta huvudenas märke

Det numera världskända kosmetikföretaget Creed har sitt ursprung i London. Där grundades det 1760 av skräddaren James Creed som manufaktur för måttsydda kläder. 1781 utvecklade han tillsammans med Royal English Leather märkets första doft som han tillägnade den dåvarande brittiske kungen George III. Under Herry Creed II, företagsgrundarens barnbarn, utnämndes företaget under 1800-talet till kunglig hovleverantör. Bland annat sydde man upp otaliga klänningar till drottning Victoria, efter vilken hela den viktorianska tidseran med sin mycket konservativa stil har fått sitt namn. Hon var också den första som bar parfymen Duft Fleur de Bulgarie som komponerades 1841. Men även medlemmar från andra kungahus bar kläder och dofter från Creed vid denna tidpunkt. En av dessa var bland annat Napoleon III, som också möjliggjorde företagets flytt till Paris 1854 där det än idag har sitt huvudkontor. I början av 1900-talet förvandlades Creed slutgiltigt från klädtillverkare till renodlad kosmetiktillverkare. Sedan dess har märket, som än idag leds av familjen Creed, koncentrerat sig helt på framställningen av dofter, vårdande produkter, rumssprayer och doftljus. En sak har dock inte ändrats under seklerna, de krönta huvudena tillhör fortfarande till Creeds kundkrets. Så lär till exempel den brittiske kronprinsen, prins Charles, regelbundet använda dessa vårdande produkter.

Creed – kvalitet, inte endast för kroppsvård

Under seklernas lopp har Creed utvecklat en enastående känsla för kundernas önskemål. Den unika stilen gör det enkelt för alla användare att känna sig som en kung eller drottning. Dofterna är kraftfulla och uttrycksfulla men ändå skönt diskreta och klassiska. Kroppsvårdsprodukterna från denna tillverkare imponerar framförallt när det gäller den enastående kvaliteten. Produkterna är skönt milda även på känslig hud och de är dessutom nästan osynliga och efterlämna ingen fet yta. Tack vare att de är så dryga räcker ofta bara ett litet stänk för att du ska kunna njuta av väldoften dagen lång. Ytterligare en specialitet från detta märke är produktserierna som är optimalt anpassade efter varandra. I motsats till många andra företag erbjuder Creed på detta område inte bara vårdande produkter utan även rumsdofter och doftljus. So blir det möjligt att att inte bara använda sin favoritkropp på kroppen, utan även omge sig med den helt och hållet. Detta kan vara en väldigt trevlig idé i den privata miljön. På det professionella området kan en perfekt harmonierande doftupplevelse inte bara ha en avstressande effekt och främja kommunikationen, utan även bevisat öka både försäljningssiffrorna och omsättningen.

Parfumdreams erbjuder dig såväl Creeds klassiker som deras nya produkter

Vi erbjuder dig produkter från huset Creed eftersom vi är övertygade om deras kvalitet. Parfumdreams har tagit in klassiker som Eau de Bulgarie i sitt sortiment för att göra det möjligt för dig att testa och förälska dig i den. Utöver det erbjuder vi också nyutvecklade produkter. Till exempel Love in White. Denna damdoft, från 2008, är en kombination av apelsinarom med noter av viol och vanilj. Denna kombination är lika mild som kärleken själv, som den är tillägnad. Utöver eau-de-parfumen har vi även duschgelen, kroppslotionen, tvålen och ett doftljus från denna produktlinje så att den som så önskar kan omge sig av denna doft dagen lång. Men även för män tillhandahåller Creed tidlöst eleganta vårdande produkter. Ett exempel på detta är Green Irish Tweet, från 1995, som med tiden kommit att bli en klassiker. Denna doft kombinerar på ett raffinerat sätt den tunga sammetslena doften av sandelträ med de friska noterna från mynta och citron. Den bouquet som detta ger är både kraftfull och frisk. Detta gör att Green Irish Tweed passar extra bra för att framhäva den manliga personligheten både i vardagen och i arbetslivet. Eftersom Parfumdreams utöver eau-de-parfumen även erbjuder duschgel, tvål och doftljuset från denna produktlinje, kan den som så önskar ett helt program av vårdande produkter som matchar varandra perfekt.