Parfym från Clive Christian

Clive Christian är en av Englands mest framgångsrika och ansedda inredningsdesigners. Clive Christia… Ta reda på mer

Clive Christian Parfym

Clive Christian är en av Englands mest framgångsrika och ansedda inredningsdesigners. Clive Christian hade en vision om att skapa den dyraste parfymen i världen. Han likställer parfymtillverkningen med andra konstformer som musik och måleri. Hans dofter imponerar med exklusiva doftämnen och handgjorda flaskor av blykristall. Denna kombination ihop med talangen och passionen från „Crown Perfumery“ skapade parfymens haute-couture. Med en kristallkrona visas på ett elegant sätt vilken parfym som är kungen/drottningen bland alla dofter.

Visste du redan Innehåll

Clive Christian – ren lyx under kunglig krona

År 1872 grundades det enda parfymeri som fick lov att använda en avbildning av drottning Victorias krona. Många år senare bestämde Clive Christian i rollen som förvaltare av detta välrenommerade hus att man skulle skapa världens dyraste parfym. Han ville blåsa nytt liv i parfymörhantverkets gamla värden och axla manteln från de som ditintills skrivit parfymhistoria – kosta vad det kosta vill. Hans motto ledde företaget genom denna spännande tid: „Design först – för att vara den allra bästa som det bara är möjligt – och först därefter fastställa priset.”

Hans idé om den lyxigaste parfymen nådde sin höjdpunkt 1999 då man släppte en originalkollektion av sex rena parfymer i tre sinsemellan matchande Men and Women-par. I alla parfymer i kollektionen har man använt sig av av världens mest sällsynta och dyrbaraste ingredienser.

För att flaskan skulle kunna göra rättvisa åt parfymen, behövde den också få en lika lyxig design. Därför skapade Clive Christian som komplement till den återskapade originalglasflaskan ur parfymeriets arkiv även en handslipad plugg av ren kristall.

För att symbolisera hur sällsynt innehållet i den äkta kristallflaskan som No. 1-parfymen tappas på är, har flaskan en enda briljantslipad diamant på flaskhalsen.

Clive Christian i Parfumdreams onlinebutik

Parfymmanufakturen, som senare skulle komma att förvaltas av Clive Christian, grundades redan 1872. Clive Christian har visat sin respekt för detta årtal, 1872, genom att döpa en av sina parfymer därefter. Men i vår onlinebutik hittar du inte bara denna eleganta doft. Hitta din favorit i vårt stora urval av Clive-Christian-doftvatten och det till förmånliga priser. Unna dig det bästa och skäm bort dig själv eller någon du har kär med:

 • Clive Christian X Men
 • Clive Christian X Women
 • Clive Christian 1872 Men
 • Clive Christian 1872 Women
 • Clive Christian L for Men
 • Clive Christian L for Women
 • Clive Christian V Men
 • Clive Christian V Women
 • Clive Christian No. 1 Men
 • Clive Christian No. 1 Women
 • Clive Christian C Men
 • Clive Christian C Women.

Clive Christian X Men

30 ml, 50 ml och 100 ml är de tillgängliga storlekarna för Clive Christian X Men. Den nyaste skapelsen från Clive Christian smeker luktsinnet med nyanser av bergamott, kardemumma, iris, peppar, jasmin, ambra, mossa, sandelträ, vanilj, harts m.m. Ett ovanligt och enastående innehåll i en elegant svart flaska som kröns av en gyllene kronan

Clive Christian X Women

Även kvinnovarianten av X från Clive Christian finns i storlekarna 30 ml, 50 ml och 100 ml. I den svarta flaskan krönt med en gyllene kungakrona förtrollar Clive Christian X Women med extrakt av ananas, mandarin, jasmin, liljekonvalj, mysk, harts, murgröna och en mängd andra eleganta ingredienser. 

1872 Men

Parfymen som hyllar årtalet då företaget grundades säljs i ädelt gröna flaskor med den kungliga kronan som signum och finns i storlekarna 30 ml, 50 ml och 100 ml. Galbanum, lavendel, fresia, salvia, ambra, rökelse och ceder ger denna lyxiga doft dess alldeles speciella not, medan ananas, grapefrukt och riktigt med andra ingredienser bidrar till att göra 1872 till något särskilt.

1872 Women

Den kvinnliga pendangen till herrversionen av 1872 lockar med essenser av blåbär, rosmarin, orkidé, trä, mossa och en stor bukett av ingredienser. Den mörkgröna flaskan med den karakteristiska guldkronan finns i storlekar om 30 ml, 50 ml och 100 ml och passar perfekt till innehållets klassiska och romantiska doft.

No. 1 Men

Flaskan, doppad i flytande guld, finns enbart i storleken 50 ml. No. 1 Men samspelar skickligt med användarens manlighet med inslag av kummin, dragon, paprika, ros, tonkaböna, lime och en rad andra eleganta extrakt.

No. 1 Women

Blommig, fruktig och helt enkelt otroligt kvinnlig, så kan parfymen No. 1 för kvinnor bäst beskrivas. I denna parfym har Clive Christian satsat på mandarin och muskot, timjan och jasmin, ros, ylang ylang m.m. Även damversionen har Clive Christians typiska No. 1-flaska med överdrag av äkta guld.

Vad kännetecknar Clive Christian?

Renässansen av traditionella värden kombinerat med de mest eleganta ingredienser som stod att uppbringa var Clive Christians vision som han lyckades förverkliga på ett mästerligt sätt med sina lyxiga och supereleganta dofter och flaskor. Utöver de förstklassiga och lyxiga separata flaskorna finns det även ett elegant Traveller-set som innehåller dofterna 1872, X och No. 1.