Parfym från Blumarine

Det italienska lyxmärket Blumarine förkroppsligar en romantisk kvinnlighet och har under de senaste … Ta reda på mer

Blumarine Parfym

Det italienska lyxmärket Blumarine förkroppsligar en romantisk kvinnlighet och har under de senaste åren särskilt imponerat med sitt mode på den röda mattan. Anna Molinari och hennes man Gainpaolo Tarabini Castellani grundade modemärket Blumarine år 1977 och lät sig inspireras av romantiken när de skapade den nya damdoften Bellissima.

Visste du redan Innehåll

Märket Blumarine

Blumarine uppstod på 70-talet i Italien. Det italienska lyxmärket är känt för sina eleganta, moderiktiga trender för män och kvinnor, kläder som ofta kunnat beundras på röda mattan. Märkets grundare, Gainpaolo Tarabini Castellani och Anna Molinari, började dock inte bara skapa mode, utan imponerar även med vårdande kosmetik och parfymer. Märkets första damdoft var Bellissima – Aqua di Primavera. Blumarine har ett mycket mångsidigt sortiment som innehåller många populära produkter, bland annat

 • Eau de Parfum
 • Eau de Toilette
 • Kroppskräm
 • Deodorant
 • Duschgel och
 • Kroppslotion.

Framförallt skämmer Blumarine bort kvinnor med sina skira dofter i italiensk stil.  Sortimentet kretsar kring märkets dofter och på vårdande produkter ur en doftserie.

Kända dofter från Blumarine

Blumarine har många populära dofter som står för olika typer av statements. Märkets budskap tycks fokuserat på romantiska ögonblick. Man skapar dofter vars flaskor har en medvetet lekfull utformning. Några älskade kreationer är

 • Attitude
 • Ninfea
 • Blugirl Blumarine
 • Anna
 • Bellissima
 • Innamorata lovely
 • Miss Blumarine

Blumarine utformar ofta sina flaskor med pompösa kristalliknande korkar. Åter andra har en påkostad blomdesign. När det gäller själva glasflaskorna är vissa sublimt enkla med en avlång, rund eller fyrkantig form. Andra i sin tur har en rund-kantig form med flera avsatser. Men sammantaget känns flaskorna ändå inte påträngande utan har en diskret framtoning. Färgmässigt går både kosmetika och förpackningar alltid i pastelltoner. Diskret turkos, ljusblå, aprikos, rosé eller syren överväger. Dofterna står inte färgtonerna efter när det sinnlighet.

Blumarine doftinslag

 

Komponenterna i vissa dofter har bärande egenskaper och är kan kännas lite tyngre. Valet av nyanser utmärker sig genom intensiva doftnoter. En basnot kan innehålla eleganta komponenter som mysk och sandelträ. Över dessa ligger ofta, som t.ex. i Ninfea, komponenter med lotusblomma, apelsin, gardeniablad eller paradise seeds. I doftens innersta förenas näckros, lavendel, jasmin och orkidé. Blumarines dofter påminner om företagets mode. Nämligen mode med romantiska förtecken. Fjäderlätta kreationer med generösa blomtryck. Men de romantiska doftkomponenterna från Blumarine har också en delvis eller genomgripande fräsch och blommig framtoning. Mysk och sandelträ ingår ofta. De kompletteras av bärnsten och och mild vaniljnot. Ovanför svävar skira blomdofter av freesia och magnoliablad. Vidare låter beståndsdelar som sand, hav eller sektvin uttalat äventyrliga. Vårlikt lätta dofter, som citron och grapefrukt i kombination med mandarin, litchi eller päron sprider en glättig lätthet. Blumarine lägger fokus på kvinnlighet och elegans.

Kroppsvård från Blumarine

Blumarine har en hel linje som kompletterar företagets dofter. På så vis störs inte dofterna av andra främmande doftinslag. Med samma doftregister erbjuder Blumarine även förstklassig hudvård med duschgeler och krämer. Dessa vårdar huden intensivt och är inte uttorkande. På detta område utlovar Blumarine mycket omväxling och skapar hela tiden uttrycksfulla dofter som inte är alltför enhetligt sammansatta och därför ger olika effekt.