Parfymer från Bill Blass

Bill Blass föddes 1922 i Fort Wayne och avled år 2002. Med företaget som han grundade själv var amer… Ta reda på mer
1
5/5 baserat på alla kundbetyg

Bill Blass Parfymer

Bill Blass föddes 1922 i Fort Wayne och avled år 2002. Med företaget som han grundade själv var amerikanen en internationellt känd modeskapare, som framför allt var mycket populär under 60-talet. På den tiden var hans kreationer så ikoniska att det till och med fanns olika ordlekar baserade på hans efternamn ""Blass"", vilket sedan användes som slogans för de egna linjerna. I dag har varumärket Bill Blass också olika dofter, som alla är inspirerade av den lätta, obekymrade och nästan helt tyngdlösa stilen från dess skapare.

Lyxiga noter för kvinnor och män

En parfym från Bill Blass förenar exklusiva essenser i en luftig och lätt kombination, för att skapa en angenäm och passande parfym, som utmärker sig extra positivt med sina extravaganta nyanser. För kvinnor finns bland annat kända linjer som Nude, Hot, Basic Black och Amazing Woman, medan män får njuta av den klassiskt doftande Amazing Men. Parfymerna kommer i klassiskt designade flaskor i oval form som ger ett mycket elegant och trevligt intryck.
Visste du redan Innehåll

Dofter från den amerikanska modedesignern Bill-Blass

Den kända designern uppnådde en aktningsvärd ålder. Han föddes nämligen 1922 i Fort Wayne och avled först 2002. Extra hippt var denna modeskapares lediga amerikanska 60-talsmode. Bill-Blass mode fascinerade genom att framstod som så lätt, tyngdlöst och obekymrat. Det var ledigt och därför väldigt populärt. Därför uppstod det flera linjer från Bill-Blass som alla tycktes stå på egna ben och därför fick egna slogans. Bill-Blass mode var visserligen mer avsett för män, men hans dofter skapades för båda könen.

Bill-Blass dofter

Hans doftkreationer för män och kvinnor omfattar ett litet och exklusivt sortiment. Märket har endast ett fåtal produkter. Dessa utformas emellertid med största omsorg. Flaskorna har en distinkt och iögonenfallande design. Formen är antingen oval och avslutas med en kula, som försluter flaskans konkavt välvda hals, alternativt är flaskan har formen av en rätlinjig stav med ringformad inkapsling. Den konkava ringformen återkommer längs hela flaskan. Bådaflasktyperna känns spännande och drar uppmärksamhet till sig. De stavformade flaskorna verkar dessutom lyxigare och det ljusa underlaget pryds även av en gyllene dekor. Andra flaskor är i sin tur antracitfärgade. Det är en ständig lek med form och färg. De små flaskornas färger är lika konstfulla som deras former. De runda korkarna är antingen röda, svart eller transparenta. Själva innehållet är antingen delvis klart, roséfärgat eller har en guldton.

Populära dofter i serien är bland annat

  • Nude,
  • Hot,
  • Basic Black och
  • Amazing Woman .

Dofterna kan säkert förnimmas även på förhand. Vissa flaskor från Bill-Blass bjuder på spännande inslag.  

Bill-Blass doftnyanser

Ett praktexempel från Bill-Blass är doften Basic Black. Dess toppnot består av kryddig nejlika, kardemumma, persika, plommon alternativt mandarin. Mellanonnoten bjuder på ylang-ylang, hyacint, jasmin, honung och viol. I basnoten trängs många spännande inslag. Dessa är bland annat

  • kokos,
  • sandelträ,
  • bensoin,
  • mossa,
  • sibet eller
  • mysk.

Bill-Blass utlovar ett stimulerande samspel mellan olika komponenter. Detta ger en doft som aldrig känns vanlig eller långtråkig. För Bill-Blass lägger stor vikt vid denna växelverkan. Denna ska förhålla sig på samma sätt som modets flyhänta och okomplicerade tyngdlöshet.

Citat från modedesignern Bill-Blass

Budskapet från modedesignerns Bill-Blass, som inledde sin skapande karriär först i medelåldern, kan även uttryckas med hans dofter. Kärleksfullt designade för kvinnor och med en maskulin not för män har en doft från Bill-Blass en mångsidig framtoning och upplevs som en berg-och-dal-bana av olika doftnyanser. Det finns ett antal mycket ovanliga dofter från Bill-Blass, både i form av eau-de-toilette och parfym.  För männen dominerar de maskulina doftnoterna med kaktusblomma, salvia, ingefära, mandarin och inslag av trä. Balanserade sammansättningar från Bill-Blass lämpar sig därför för män och kvinnor både i vardagslag, vid träning eller speciella tillfällen. Dofternas exotiska framtoning och de originella doftnoterna utlovar en förtrollande effekt. Bill-Blass-produkter passar dock ingalunda endast den äldre generationen.