Parfym från Balenciaga

Balenciaga Paris har återvänt till parfymens värld. År 1937 öppnade den spanska modeskaparen Cristob… Ta reda på mer

Balenciaga Parfym

Balenciaga Paris har återvänt till parfymens värld. År 1937 öppnade den spanska modeskaparen Cristobal Balenciaga den första lokalen för sitt företag på Avenue George V. Under de senaste åren har stilisten Nicolas Ghesquière lyckats uppfinna Balenciaga på nytt och skapa nya impulser. Med denna doft som hon utvecklat med sin vän Charlotte Gainsbourg, vill hon åter ta tillbaka Balenciaga till parfymens värld. Förutom Balenciaga Paris, en pudrig violdoft som utan tvekan är elegant, har varumärket även lanserat andra populära parfymer tidigare, till exempel Le Dix, Quadrille, Ho Hang och La Fuite des Heures.

Visste du redan Innehåll

Balenciaga trendsättande haute-couture-mode skapat av skickliga skräddare

Redan på ett tidigt stadium stod det klart vilken väg Cristóbal Balenciaga, det yngsta av tre syskon, en vacker dag skulle slå in på. Hans mamma arbetade som sömmerska och redan som liten designade och sydde Cristóbal Balenciaga kläder. Efter att ha avslutat sin lärlingstid hos en skräddare, började han från och med 1915 designa exklusivt dammode i sina egen ateljéer i San Sebastián, Madrid och Barcelona. Det dröjde inte länge innan många kända personer tillhörde hans kundkrets, däribland även den spanska kungafamiljen. Balenciagas riktigt avgörande genombrott kom dock med hans första haute couture-kollektion som presenterades sommaren 1937 i Paris. Inom kort slog den första Balenciaga-butiken upp sina portar på exklusiva Avenue George V i Paris modekvarter. Fastigheten med adress på Avenue George V 10 avancerade rekordsnabbt till att bli ett kultförklarat modehus och än idag återfinns här Balenciagas flaggskeppsbutik. Balenciagas nyskapande design blev trendsättande för hela modebranschen. Samtidens internationella filmstjärnor, t.ex. Marlene Dietrich och Greta Garbo, bar plagg ur Balenciaga-kollektionerna. De exklusiva varuhusen, från Bloomingdale’s till Harrods, tog in lyxmärket i sina sortiment. På 1940-talet utökades haute-couture-märkets sortiment till att även omfatta exklusiva dofter.

Tidlös elegans är ett signum också för för Balenciagas dofter

Med namn efter husnumret i Balenciaga-butikens Parisadress, lanserades 1947 den första damparfymen – Le Dix. Precis som Balenciagas klädmode övertygar med enkla former som ges en dramatisk iscensättning, kännetecknas även dofterna av en tidlös elegans med modernt fräscha inslag. De vitala doftnoterna är klassiska och diskreta – helt rätt för självsäkra kvinnor. Dofterna klarar sig helt utan blommig kitsch. Med dofter fria från onödiga distraktioner står parfymbäraren i centrum för all uppmärksamhet.

Du hittar följande doftkreationer från Balenciaga hos Parfumdreams

  • Balenciaga B.
  • Femme
  • Florabotanica
  • Rosabotanica

Djärva nytolkningar av klassiska doftessenser

Doften Femme utgör en självsäker nytolkning av gröna violblad. Sammansättningen förenar skirt blommiga nyanser med tydliga inslag av trä. Så formas en modern och fräsch doft för målmedvetna kvinnor. En lika elegant framtoning har även doften Balenciaga B. Den karismatiska doften bjuder på en djärv kontrast mellan skira liljekonvaljer och jordnära edamame. Kring denna ovanliga förening svävar en antydan av irisrot, tills den kraftfulla basen gör sig påmind: En djärv avslutning av mysk och varmt ädelträ fulländar doften. Detta gör doften minst lika estetiskt tilltalande som hemlighetsfull och den kan bäras både i privata och i professionella sammanhang.

Florabotanica & Rosabotanica – en blomsterträdgård full av överraskningar

I doftserierna Florabotanica och Rosabotanica förenar designermärket Balenciaga blommiga doftessenser på ett nytt och överraskande sätt. Dofterna kombinerar fräscht blommiga inslag med intensivt eldiga till kärva undertoner. Gå med Florabotanica och Rosabotanica genom förtrollade blomsterträdgårdar fulla av hemligheter. Dofterna är uttalat sensuella och mystiska på en och samma gång. Så uppstår damdofter som lockar luktsinnet med en blommig nyans men helt utan påträngande sötma. Dofterna följer den självsäkra kvinnans former med stilren elegans, precis som ett äkta haute couture-plagg: tydligt, stilsäkert och med en varaktig effekt. Helt enkelt andlöst elegant.

Upptäck det berömda designmärket Balenciagas värld av dofter hos Parfumdreams och följ med till förtrollade trädgårdar. I vårt onlineparfymeri hittar du utöver eleganta eau-de-parfum-sprayer även förstklassiga kroppsvårdsprodukter från Balenciaga för en elegant och självsäker look – varje dag.