Knize Parfum

En doftklassiker som utmärker sig på djupet. Produktserien Knize hör till doftklassikerna sedan årtionden tillbaka och har sin alldeles egna charm. Knize parfymer står för en sinnlig utstrålning och exklusiv grace, presenterad i en tidlöst klassisk design. Parfymkreationerna bjuder på ojämförliga doftupplevelser från naturliga råmaterial. Allt från distinkt sträva mellannoter till blommiga arrangemang. Knizes dofter går på djupet.

Parfum-Produkter från Knize

Knize - Ten - Golden Edition Toilet Water Spray
 

KnizeTenGolden EditionToilet Water Spray

Shop pris 572 kr*
532 kr / 50 ml
BP: 1 064 kr* / 100 ml
Knize - Ten - Toilet Water Spray
 

KnizeTenToilet Water Spray

Shop pris 307 kr*
286 kr / 30 ml
BP: 953 kr* / 100 ml
Knize - Ten - Toilet Water-flaska utan munstycke
 

KnizeTenToilet Water-flaska utan munstycke

Shop pris 138 kr*
128 kr / 15 ml
BP: 853 kr* / 100 ml
Knize - Ten - After Shave
 

KnizeTenAfter Shave

Shop pris 667 kr*
620 kr / 125 ml
BP: 496 kr* / 100 ml
Knize - Ten - Face & Body Care
 

KnizeTenFace & Body Care

Shop pris 392 kr*
364 kr / 250 ml
BP: 146 kr* / 100 ml
Knize - Lady Knize - Eau de Parfum Spray
 

KnizeLady KnizeEau de Parfum Spray

Shop pris 715 kr*
665 kr / 50 ml
BP: 1 330 kr* / 100 ml
Knize - Ten - Bath & Body Foam
 

KnizeTenBath & Body Foam

Shop pris 307 kr*
286 kr / 250 ml
BP: 114 kr* / 100 ml
Knize - Belle Epoque - Eau de Parfum Spray
 

KnizeBelle EpoqueEau de Parfum Spray

Shop pris 826 kr*
768 kr / 50 ml
BP: 1 536 kr* / 100 ml
Knize - Ten - Deodorant Stick
 

KnizeTenDeodorant Stick

Shop pris 349 kr*
325 kr / 75 ml
BP: 433 kr* / 100 ml
Knize - Forest - After Shave
 

KnizeForestAfter Shave

Shop pris 667 kr*
620 kr / 125 ml
BP: 496 kr* / 100 ml
Knize - Forest - Toilet Water Spray
 

KnizeForestToilet Water Spray

Shop pris 540 kr*
502 kr / 50 ml
BP: 1 004 kr* / 100 ml
Knize - Ten - Deodorant Spray
 

KnizeTenDeodorant Spray

Shop pris 386 kr*
359 kr / 100 ml
BP: 359 kr* / 100 ml
Knize - Ten - Bath Soap
 

KnizeTenBath Soap

Shop pris 244 kr*
226 kr / 150 g
BP: 151 kr* / 100 g
Knize - Two - Toilet Water Spray
 

KnizeTwoToilet Water Spray

Shop pris 540 kr*
502 kr / 50 ml
BP: 1 004 kr* / 100 ml
Knize - Belle Epoque - Eau de Toilette Spray
 

KnizeBelle EpoqueEau de Toilette Spray

Shop pris 614 kr*
571 kr / 50 ml
BP: 1 142 kr* / 100 ml
Knize - Lady Knize - eau-de-parfum-flaska utan munstycke Mini Luxe
 

KnizeLady Knizeeau-de-parfum-flaska utan munstycke Mini Luxe

Shop pris 159 kr*
148 kr / 8 ml
Knize - Lady Knize - Eau de Toilette Spray
 

KnizeLady KnizeEau de Toilette Spray

Shop pris 566 kr*
527 kr / 50 ml
BP: 1 054 kr* / 100 ml
Bild kommer inom kort
 

KnizeTenGolden EditionToilet Water flaska utan munstycke

Shop pris 148 kr*
138 kr / 15 ml
BP: 920 kr* / 100 ml
Bild kommer inom kort
 

KnizeTwoToilet Water Splash

Shop pris 138 kr*
128 kr / 15 ml
BP: 853 kr* / 100 ml

Visste du redan Innehåll

Knize – tradition i stort urval och mångfald

En inblick i Knize Tens historia

Den som ägnar sig åt att studera Knize en stund, upptäcker mycket snabbt: Knize Ten är världens första herrdoftserie. Företaget marknadsför också produkten globalt i just denna stil. Doften utmärker sig genom sina lädernoter med rosmarin, apelsin, bergamott, ceder, sandelträ och ambra.

Knize Ten har runt 100 år på nacken För att vara mer exakt lanserades den 1920. Skaparna av denna herrdoft hette Francois Coty och Vincent Roubert. De båda skapade produkten för den ledande herrekiperingen Knize & Comp. i Wien.

Köp doftklassikern som stjärnorna använder i Parfumdreams onlinebutik

James Dean, David Niven och Billy Wilder lär ha en sak gemensamt. Åtminstone kunde handelstidningen i en artikel 2003 berätta att alla dessa tre ikoner ska ha varit användare av Knize Ten. Med andra or är detta en doftklassiker som även har gått hem hos de internationella kändisarna. Vad som kännetecknar Knize Ten? – Doften utmärker sig av ett väldigt djup och har en mycket personlig not. Slående är även att doften bevarar sin sensualitet – visserligen i en tidlös men ändå mycket elegant look. Många skulle beskriva Knize Ten som en mycket speciell doftupplevelse.

Faktum är att Knize Ten framställs av naturliga ämnen och presenterar en mycket bred doftnot som går från kärv till blommig och uppfattas som mycket intensiv utan att för den skull kännas obehagligt påträngande.

Parfumdreams onlinebutik erbjuder ett brett spektrum av olika Knize-produkter som

  • Toilet Water Spray
  • Toilet Water sprayflaska
  • After Shave
  • Deodorant Spray
  • Face & Body Care
  • Bath & Body Foam
  • Bath Soap
  • Eau de Toilette Spray

 

liksom även Lady Knize eau-de-parfum-spray och andra produkter från Belle Epoque-linjen.

Hos Knize har man en bred tradition

Knize är en herrekipering. Företagets parfymprodukter är en produktlinje med fokus på kosmetikklassiker, något som ligger helt i linje med Knizes historia då företaget grundades 1858. Som doft kan Knize Ten övertyga – framförallt som den satsar på sensuella förnimmelser.

Trots en historia på nästan 100 strålar Knize Tens stjärna fortfarande lika starkt. Tvärtemot övertygar parfymlinjen nu liksom förr genom esprit och glans och har anhängare inom alla samhällsskikt.

Utöver år 1858 har det förekommit andra viktiga årtal i företaget Knizes historia. 1902 gick till exempel företaget till Albert Wolff (bankir), vilket resulterade i att hans hustru Gisela kom att leda företaget. 1909 uppförde man den nya butiksfasaden av svart marmor och glad – designad av arkitekten Adolf Loos. Dess arkitektur, som man betecknas som avantgardistisk, skapade en koppling mellan företaget och Wiens kulturlandskap. 1918 skedde så ytterligare en ändring i företagsledningen. Fritz Wolff övertog efter sin återkomst från första världskriget ledningen för Knize, Ernst Dryden blev 1921 företagets designer. Genom Dryden – som senare blev känd som 20-talets stjärndesigner – fick Knize en designerimage och internationellt renommé.

Knize Toiletries – ett unikt doftvatten

Mannen av värld har alltid låtit sig övertygas av parfymens toppnot som har en lätt citronaktig not, medan mellannoten är kärv med träinslag och basnoten har lädertoner.

Joseph Knize – uppdragsgivare för utvecklingen av herrnoter – var kejserlig och kunglig hovleverantör och ägare av den mest välrenommerade herrekiperingen i Wien. Därför var det redan då självklart att alla som var någon i Wien besökte butiken och därmed inte bara hade tillgång till Knize Toiletries utan även var övertygade användare av dessa artiklar.

Knize Ten är det enda doftvatten som kan skryta med att man var en av de produkter som kom med i 1989 års upplaga av „Das Beste vom Besten” från förlaget Econ. Vid millennieskiftet ingick redan många kända personligheter, statsöverhuvuden, konstnärer, industrimagnater o.s.v. till Knizes utvalda kundkrets.

Mångfalden av dofter är stor

Studier visar: varje år tillkommer runt 100 nya dofter globalt sett. Desto mer övertygande tycks Knize Ten vara, då doftvattnet under alla decennier inte bara har förblivit lika populärt utan till och med har kunnat förbättra sin marknadsposition. Den som förhör sig närmare med parfymörer vet att det måste handla om en enorm kompositionsprestation för att skapa en doft som är så övertygande så länge. Detta är verkligen ingen dagslända utan en doft som hållit i nästan ett sekel.

Polo är en erkänd sport som är mycket populär inom den brittiska adeln. Knize Tens kollektioner är på så vis en smula adliga och förpackningarna som formgavs under doftlinjens barndom hänger i än idag. Den lika eleganta som tidlösa designen är ett viktigt signum för denna linje.

Huvudkontoret i Wien finns fortfarande kvar

Att parfymlinjen egentligen utvecklades i Frankrike och flyttades till Österrikes först i samband med stängningen av den franska fabriken, kan man än idag läsa sig till om företagets begynnelse respektive doftlinjer. Knizes huvudkontor i Wien har adressen Graben 13. Utöver den världskända herrdoftlinjen finns det förstås även en doftlinje för damer, minst lika elegant som den för herrar. Lady Knize utvecklades under de föregående årtiondena till en sann doftklassiker.