Parfym från Caron

När Ernest och hans bror Raoul Daltroff öppnade sin butik „Caron“ år 1903 på Rue de la Paix i Paris … Ta reda på mer!

Caron Parfym

När Ernest och hans bror Raoul Daltroff öppnade sin butik „Caron“ år 1903 på Rue de la Paix i Paris hade de redan ett annat stort projekt bakom sig, parfymbutiken „Emilia“ i Rue Rossini. Bland företagets många dofter kan bland andra „Narcisse Noir“, som tillverkas än i dag, och även „Tabac Blonde“ från 1919 framhävas lite extra. Denna doft var nämligen på den tiden lika provocerande som de personer som använde parfymen. De kvinnor som rökte offentligt. Detta gjorde att parfymen blev kultförklarad bland fria och självsäkra kvinnor. Hos kändisarna, framför allt de extravaganta, har Carons dofter alltid varit mycket populära. Karl Lagerfeld använder till exempel ingen annan doft än „Nuit de Noël“, doften med de animaliska „Mousse de Saxe“-noterna. Marlene Dietrich föredrog „Coup de Fouet“.

Visste du redan Innehåll

Carons koncept

Carons dofter har gjort succé i över 100 år. De kommer från mitten av Paris och är mycket efterfrågade. Märket rymmer både kreativa och uttalat estetiska herr- och damdofter. Dessa finns även som

 • Deodorants
 • Eau de Toilette och
 • Eau de Parfum.

För kroppsvård finns det även andra vårdande produkter. Dessa lämpar sig för flera områden, som schampo för kropp och hår samt aftershave.

Carons parfym har en mjuk sprayapplicering som låter doften utvecklas optimalt på huden. Oavsett om det gäller en parfym för män eller kvinnor så består den eleganta doften av både stimulerande och spännande komponenter.

Carons herrdofter

För män finns Carons dofter som deodorant samt även eau-de-toilette-spray. Yagatan är en mycket populär eau-de-toilette-spray från Caron. Denna doft består av otaliga komponenter. Av dessa skulle man kunna tro att många var för dominanta, men i denna parfym har de tämjts och bildar enastående kombinationer med de övriga komponenterna. Doftens toppnoter har en klassisk fransk framtoning med

 • bergamott,
 • citrus,
 • kryddig dragon,
 • galbanum samt även
 • med romantisk lavendel.

I mellannoten återfinns blommiga inslag av geranium och jasmin och jasmin, kryddiga noter av nejlika och patchouli kompletterat av vetiver och trä. Även fortsättningsvis är doften spännande. För basnoten är både omfångsrik och stimulerande. Den dröjer sig kvar länge med doft av mysk, ambra, harts, kokos, mossa och styrax. Caron leker med kontraster och eftersträvar en förbindelse mellan nyanser unik bland dofter. Spännande inslag i Carons dofter formar en fräsch helhetsbild med många enstaka egenheter. Caron leker med nyheter vilket gör att det än idag framstår som ett mycket eftertraktansvärt märke.

Carons damdofter

Damdofterna ter sig minst lika stimulerande som herrdofterna. För kvinnor har Caron produkter som deodoranter, eau-de- parfum liksom även eau-de-toilette. En populär produkt är till exempel Caron Parfum Sacre Eau de Parfum som spray. Även denna leker med många stimulerande komponenter som kompletterar varandra. I toppnoten finns en kryddig doft av kardemumma, koriander, nejlika, peppar, kanel och citron. Detta ger både en fruktig fräschör och en viss orientalisk touch. I mellannoten blir det återigen blommigt med jasmin, mimosa och rosor samt fruktiga apelsinblommar och ett kontrasterande inslag av trä. Den klassiska basnoten innehåller älskade dofter som

 • ambra,
 • mysk,
 • ceder,
 • sibet,
 • myrra och      
 • vanilj.

Caron kombinerar många lekfulla och söta dofter. Alla Carons dofter har dock sin egen unika skepnad. Effekten är konstant föränderlig och även de mest olika kombinationer av komponenter bidrar med en spännande och underbar touch för varje kvinna.

Carons design

Flaskorna står inte dofterna efter när det gäller lekfullhet. Många har förstås även en klassiskt ren utformning, men vissa dofter har medvetet tappats på flaskor med kantig form, i spetsigt kristallglas eller väldigt smal modell. Även här leker Caron med formerna och t.o.m. färgerna varierar. Caron leker gärna med färgen grön, men lika ofta även med färgen blå, karamell, gul eller lila och rosa. När det gäller flaskorna är Caron inte särskilt spektakulär. Men dofterna är desto ljuvligare.