Grès Parfym

Dofterna från Grès förvaltar en tradition som sträcker sig längre än en halvt århundrade tillbaka. 1958 lanserade Germaine Grès sin första parfym, Cabochard, som snabbt fick genomslag på marknaden. Vid den här tiden var hon redan etablerad i Paris modevärld och skapade ständigt nya trender. Ända upp i hög ålder var hon med och tog fram kollektioner och parfym. De nya dofterna från detta franska företag ges ut sedan 1990-talet och tilltalar huvudsakligen yngre kvinnor.

Traditionella och moderna dofter med fransk touch

Ännu idag ges den traditionstunga doften Cabochard ut av Grès. Edition Cabotine är den första parfymen från det nya märket och är numera ett världsnamn. Båda produktserier kombinerar märkets traditionella karaktär med friska och naturliga noter. Doften uppskattas framför allt av unga kvinnor som använder parfymen såväl på jobbet som på fritiden. I vår onlinebutik har båda kollektioner en given plats och kan beställas till förmånliga priser.

Visste du redan Innehåll

Grès Parfum

1903 var ett mycket speciellt år för Frankrike, ty det var året då Èmilie Krebs föddes. Namnet Èmilie Krebs kanske inte låter bekant, men detta är det ursprungliga namnet på den kvinna som idag är mer känd som Madame Grès. Madame Grès hade alltid en mycket välutvecklad känsla för elegans och ”parisian chic”. Denna talang drog denna hemlighetsfulla dam nytta av och grundade 1942 sitt första modehus på Rue de la Paix i Paris.

Den första kollektionen

Samma år som huset grundades, presenterade Madame Grès även sin första kollektion. Företagaren och designern skapade en ny draperingsteknik med inspiration från antiken och denna blev mycket populär i Paris exklusiva modevärld. Madame Grès första kollektion blev omåttligt framgångsrik liksom alla efterföljande kollektioner från denna hemlighetsfulla kvinna.

Grès grundande

År 1959 reste Madame Grès till Indien, där hon upplevde en spännande tid som gav henne massor av inspiration och nya intryck. Framförallt Indiens doftvärld gjorde omåttligt stort intryck på Madame Grès och tillsammans med parfymören Bernard Chant skapade hon en nyskapande och unik doft. Det vår så Cabochard kom till, doften som efter 60 år fortfarande älskas världen över. I samband med detta grundas företaget Grès Parfums som liksom modemärket också blir en stor succé.

Det framgångsrika företaget säljs 1988 till den japanska gruppen Yagi Tsusho Limited, som sedan dess framgångsrikt har drivit företaget vidare och äger Grès Parfums än idag. Madame Grès avled 1993, och i linje med hennes hemlighetsfulla anda, hemlighölls även hennes död i ett helt år innan offentligheten informerades om hennes hädanfärd.

Hemligheten bakom framgångssagan

Då liksom nu har företaget följt en alldeles egen tolkning av vad som är ”parisian chic”. Grès Parfum uppfinner sig själv på nytt hela tiden medan dess dofter, som Cabochard, är tidlösa och inte har tappat något av sin unika charm under de årtionden som gått. För ungefär 25 år sedan lanserades damdoften Cabotine, som riktar sig till Cabochard-kvinnornas döttrar, och även denna doft har idag sällat sig till skaran av företagets tidlösa försäljningssuccéer. Grès Parfum är sedan många år tillbaka en konstant storhet inom fransk haute-couture och räknas som ett av de mest berömda märkena inom dofternas värld.

Våra rekommendationer för dig!

  • Cabochard de Grès – res med Madame Grès till Indien! Den klassiska och vilda doften har en egen personlighet – mjuk, stark och tidlös!
  • Cabotine de Grès – översatt betyder Cabotine „komedienn” och det är för dessa som doften har skapats. För levnadsglada kvinnor, som njuter av ett liv fullt av elegans och ett visst mått av lättare galenskap!
  • Madame Grès – en hyllning till grundaren! Elegant parfym med ovanliga doftnoter som grapefrukt, ananas, kardemumma, vanilj, läder, patchouli och vita pioner.
  • Lumiére Blanche de Grès – värme möter kyla. En idealisk parfym för soliga vinterdagar. Fruktiga noter med mandarin och persika möter vita blommor och en lätt mysknot!
  • Lumiére Noire de Grès – för en fulländad framtoning! När kvällen faller och stadens gatlyktor tänds, förtrollas alla sinnen av doftnoter från klassiska rosor, fina apelsinblommor, patchouli, ambra och mysk!
  • Lumiére Rose de Grès – lätt doft för en oskyldig flirt! Eldig rosépeppar mildras av apelsinblommor medan rosor, viol, sandelträ och och den speciella lakritsnoten gör doften till en unik upplevelse!

Innan Èmilie Krebs förvandlades till Madame Grès, var hon i Frankrike även känd under namnet Mademoiselle Alix, ett namn som än idag fortfarande används i kollektionerna från denna berömda tillverkare. Till exempel var vår- och sommarkollektionen 2015 inspirerad av Madame Grès kläder och den döptes följaktligen till „Chasing Alix”.