Pincetter

27 Artikel
31
5/5 baserat på alla kundbetyg

Pincetter – små hjälpredor mot oönskad hårväxt

Vi har väl alla varit med om det? En snabb blick ispegeln. Och där ser du ett irriterande hårstrå. Det spirar glatt, även om det inte har något där att göra. Ett snabbt ryck med pincetten och eländet är borta. En pincett är ett oumbärligt skönhetshjälpmedel som hör hemma i varje badrum.

Vilka slags pincetter finns det?

Pincetter kan ha olika form. Vilken form som är bäst beror på vad du ska använda pincetten till- För att rycka ut alla slags hårstrån passar en ögonbrynspincett bäst. Dess sneda spets gör att du kan få grepp om hårstrået. Utöver pincetter med sned spetts finns det även:

  • Spetsiga pincetter: Perfekt för att fästa singel- eller hela lösögonfransar exakt. Spetsarna är rundade för att minimera risken att du skadar dig under användningen.
  • Raka pincetter: Universalpincetten för alla ändamål. Den är alltid bra att ha i necessären och handväskan. Tar enkelt bort spågor eller hår på oönskade ställen.
  • Böjda pincetter: Dessa har något böjda spetsar. Med dessa kan du applicera ett högre tryck och effektivt ta itu med envisa hårstrån eller rester av nagelbanden.
  • Pincetter med fördjupningar för fingrarna: Lätta att hålla i tack vare den ergonomiska designen. Dina fingrar tappar inte greppet.
  • Klopincetter: Designen är både snygg och gör det lättare att få tag på de minsta hårstråna – perfekt för välplockade ögonbryn.

Pincetter tillverkas av olika material. För miljöns skull bör du undvika engångspincetter av plast. Dessutom är de vanligtvis inte särskilt exakta att jobba med. Välj hellre en modell av rostfritt stål. Dessa ögonbrynspincetterär robusta och du kommer att ha glädje av dem länge. Det finns även extravaganta modeller med dekorationer eller en mycket tunn guldbeläggning.

Så här rengör du din ögonbrynspincett

Även dessa små skönhetshjälpredor måste rengöras regelbundet. Skölj ögonbrynspincetten under rinnande vatten efter varje användning. Sedan torkar du den noga med en näsduk eller bomullsrondell. Då blir du av med mikroskopiskt små skinnflagor som gärna är grogrunden för bakterier.

Ska du dra ut en spåga ur fingret med din sneda pincett? Då ska du desinficera pincetten och hudområdet med alkohol innan och när spågan är utdragen.

Även om pincetter håller länge kan de inte hålla för evigt. Sluter spetsarna inte till ordentligt? Blir det allt besvärligare att rycka ut hårstråna? Eller ser du rent av små rostfläckar på insidan? Då är det dags att byta din gamla pincett mot en ny

Letar du efter en ny pincett?

Hos parfumdreams hittar du både spetsiga pincetter och sneda. Tillverkade av högkvalitativa material, dekorerade eller med fördjupningar för fingrarna: Hos oss hittar du rätt pincett för alla dina behov. Unna dina ögonbryn det bästa och köp din nya pincett hos oss.