22%* rabatt på många artiklar

Menu

Parfumdreams

Intimvård

5 Artikel

Intimvård: Milda produkter för intimområdet

Den känsligaste delen på hela vår kropp är intimområdet. För att kunna hålla det rent och förebygga infektioner, är det avgörande med att ha en rätt intimvård. Intimvårdsprodukter har ett lägre pH-värde än traditionella produkter som duschgel, krämer och tvålar. De är avsedda för intimområdets speciella behov och efterlämnar en fräsch, ren känsla på kroppen.

PH-neutral intimvård för kvinnan

En frisk slemhinna skyddar mot svamp och bakterier. Den matar mjölksyrabakterierna med näringsämnen. De små hjälpande bakterierna ansvarar för att hålla en sur miljö och skydda slidan mot infektioner. Med ett pH-värde mellan 3,5 och 4,2 blir det svårt för potentiella bakterier att föröka sig.

För den dagliga rengöringen av intimområdet är det viktigt att inte störa den naturliga syraskyddsmanteln. Så länge den vaginala miljön har ett lågt pH-värde, är den i balans. Om du däremot vid rengöringen använder antibakteriella eller parfymerade tvålar, kan det medföra att pH-värdet förändras och att den vaginala miljön skadas.

Då är det bättre med en pH-neutral intimvård, som inte ger de elaka bakterierna en chans. Rengörings- och hudvårdsprodukter som raklödder, tvättlotion och vårdande intimkräm för det yttre intimområdet innehåller ofta mjölksyra, som varsamt rengör och hjälper det vaginala områdets sura miljö. Den alkaliserar inte huden och upprätthåller hudens naturliga syraskyddsmantel.

Den rätta intimvården för mannen

Besvär i intimområdet uppkommer oftast på grund av för lite eller för överdriven tvätt. Tvättar du dig för ofta kommer hudens pH-värde helt i obalans och blir uttorkad. Om du inte ägnar tillräcklig uppmärksamhet åt ditt intimområde, lämnar du vägen fri för bakterier och svamp, som kan breda ut sig och skapa obehagliga symptom.

Speciellt känslig är huden på ollonet. Här leder tvålar med högt pH-värde och aggressiva tvättsubstanser snabbt till hudirritationer. Män, som inte är omskurna, ska vid intimhygienen framför allt tänka på att befria området under förhuden från avlagringar och kroppsvätskor, eftersom dessa är en idealisk grogrund för baciller.

Ett tvättskum eller ett milt tvättbalsam för pH-neutral intimvård lugnar huden. De gynnar den dagliga rengöringen i underlivet och hjälper till att undvika att infektioner får fäste. Det är orsaken till att de flesta av tillverkarna undviker parabener, sulfater, färgämnen och palmolja i sina produkter.

Tips: Intimservetter är praktiska att ha med på resor och liknande. De rengör huden skonsamt och förhindrar på ett säkert sätt oangenäma lukter.

Närande vård med en speciell intimkräm

En vanlig ansikts- och kroppskräm är inte lämplig att använda för det känsliga intimområdet. Speciella vårdande intimkrämer och serum använder du efter hårborttagningen, för att skydda intimområdets hud från utslag, rodnader och inåtväxande hårstrån. Dessa produkter innehåller lugnande, skyddande och fuktgivande ingredienser, som:

 • Bisabolol: motverkar rodnader, irritationer och inflammationer
 • Kamomill: lindrar inflammationer
 • L-Arginin: verkar helande och regenererande
 • Mjölksyra: utjämnar fukthalten i huden och har en antibakteriell effekt
 • Pantenol: lugnar huden, är fuktgivande och lindrar inflammationer
 • Salicylsyra: exfolierar och skyddar därför mot röda prickar och inåtväxande hårstrån som kan uppstå vid rakningen
 • Havtorn: lugnar den känsliga huden
 • Squalane: motverkar fuktförlusten i huden
 • Vitamin A: skyddar mot fria radikaler och stärker hudens elasticitet
 • Vitamin C: stödjer kollagenproduktionen
 • Vitamin E: bidrar till att bevara hudens naturliga barriär

De doftneutrala sammansättningarna är mjuka mot huden, pH-neutrala och lindrar irritationer. De förbättrar hudstrukturen och gör hudytan smidig. För att bekräfta deras lämplighet, är produkterna för intimvård testade för hudtolerans av gynekologer och dermatologer.

Tips: Anti-aging har även visat sig vara en viktig del inom intimområdet. I det yttre vaginalområdet kan en bra intimvård stärka lustkänslan och ge dig nytt självförtroende. En speciell uppstramande intimvårdskräm passar bra för detta. Den innehåller hyaluron, som intensivt genomfuktar huden. Parakrasse (”naturligt botox”) uppstramar och slätar ut huden i intimområdet. Aktiva ingredienser som pullulan kan mildra rynkor.

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

*Kontant utbetalning är ej möjlig, kan ej kombineras med andra erbjudanden. Gäller t.o.m. 17.06.2024, gäller ej på Sale-artiklar, presentkort, märkena Acqua di Parma, Bond No. 9, Chanel, Drunk Elephant, Eisenberg, Kilian Paris, Rituals, Rosendo Mateu och artiklar som refereras till lyx. Inget minsta beställningsvärde. All typ av kommersiell spridning är förbjuden. Parfümerie Akzente GmbH, VAT-nr DE813307548 AG Stgt. HRB 581012

Betalningssätt


Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube