Schampo för färgat hår

114 Artikel
2805
5/5 baserat på alla kundbetyg

Schampo för färgat hår - som att precis ha varit hos frisören

Oavsett om håret är knallrött, mjukt brunt eller svalt blont: Ett schampo för färgat hår bevarar glansen hos varje färg och ger ditt hår en oemotståndlig lyster. Det är emellertid viktigt att veta skillnaden mellan ett färgschampo och ett schampo för färgat hår. Även om båda namnen används synonymt, handlar det om två olika produkter.

Färgschampo – vad är det egentligen?

Den här speciella hårvårdsprodukten fungerar som en snabbtoning som fräschar upp din hårfärg under tvätten. Det gör den genom färgpigment – pyttesmå, vattenolösliga korn som lägger sig på hårets fjällskikt. Det förstärker ljusbrytningen så att hårfärgen blir intensivare och får mer glans. Det integrerade UV-skyddet förhindrar dessutom att håret långsamt bleks av solstrålarna. Färgschampot ska alltid väljas efter den nyans som håret har.

Schampo för färgat hår skyddar färgen

I motsats till färgschampot, tillför schampo för färgat hår inga pigment, utan skyddar bara håret från färgförlust. Fördelen: Du kan använda det på alla nyanser. Det är alltså särskilt användbart om du tycker om att experimentera med olika hårfärger. I detta sammanhang spelar kvalitet och ingredienser en betydande roll

När du handlar ett schampo för färgat hår ska du speciellt tänka på andelen och vilka slags tensider schampot innehåller. Dessa tvättaktiva substanser ser till att inte bara smutsen avlägsnas när du tvättar håret, utan även hur mycket pigment som dras med ur håret. Speciellt de så kallade SLS-tensiderna (Sodium Lauryl Sulfat) anses som aggressiva och gör ingen nytta i ett schampo för färgat hår.

Det räcker inte med ett schampo för färgat hår

Att använda ett schampo för färgat hår är en bra grund för att bibehålla glansen länge och för att ha känslan av att precis ha varit hos frisören. Men för att inte din dyra och lyxiga hårfärg inte ska försvinna redan efter några tvättar, ska du tänka på dessa hårvårdstips:

  • Inpackning för färgat hår: Precis efter färgbehandlingen är håret känsligt. Fjällskiktet är helt öppet och det är risk för att färgen släpper och att hårstråna bryts av. En intensiv hårinpackning som förser håret med fukt och proteiner direkt efter färgningen och därefter en gång i veckan är en bra hjälp mot detta.
  • Hårolja: Det färgade håret har en benägenhet att bli torrt i topparna. En hårolja som leave-in-behandling förseglar hårstråna och förhindrar att de går av.
  • UV-skydd för håret: Det färgade håret är extra känsligt mot solen och därför innehåller redan många schampon ett UV-skydd. Det finns även UV-skydd i sprayform som passar bra för strandsemestern.
  • Värmeskydd: Perfekt stylat hår med fön, locktång eller plattång? Gärna, men skydda i så fall det färgade håret med ett bra värmeskydd i form av en spray eller kräm. Det förhindrar inte bara att färgen släpper utan skyddar även håret mot förödande skador.

Se upp med att använda mjällschampo på färgat hår: Dessa schampon kan dämpa glansen och göra så att pigmenten snabbare tvättas ur.

Handla schampo för färgat hår hos parfumdreams

Tack vare den praktiska filterfunktionen hittar du snabbt en passande produkt i webbshopen. Oavsett om du vill ha schampo för färgat hår eller färgschampo – hos parfumdreams shoppar du alla märken till fördelaktiga priser.