"När Christian Dior skapade sitt modehus år 1946, hade han en vision om en ny femininitet som inte saknade något. Idag innefattar modehuset Dior alltifrån klänningar till accessoarer, från doft till läppstift och även den mest avancerade hudvården, som tillsammans bidrar till kvinnlig skönhet på ett strålande och modernt sätt."

DAMDOFTER HERRDOFTER MAKE-UP HUDVÅRD
 

Nyheter

 
 

Bästsäljare

 

DIOR parfym & makeup

5583
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Dior parfym: Från Paris ända till Hollywood

Ända sedan Dior grundades, har Dior-parfymerna varit en del av märkets repertoar. Det var i Paris år 1946, som Christian Dior lade första grundstenen till ett av de mest framgångsrika lyxmärkena. Efter andra världskrigets slut satte modedesignern stort värde på att skapa feminina kläder: Åtsittande överdelar med smala midjor och eleganta, böljande kjolar stod i förgrunden och visade sig bli en succé bland journalisterna redan efter den första modevisningen. Hans mode spred sig snabbt ända till Hollywood, och bars av kända stjärnor som Marilyn Monroe.

Dior parfym med en historia

Christian Diors stora karriär inom dammode motiverade honom att introducera samstämda dofter. Den första Dior-parfymen var Miss Dior – en parfym, som än idag har en hängiven beundrarskara. Uppdraget som Dior gav till doftexperterna var enkelt och ändå komplicerat: Dior-parfymen skulle dofta som kärlek. Resultatet blev en chypredoft med ljust, blommigt och kvinnligt intryck. Under de nästföljande årtiondena omvandlades doften några gånger och förfinades med moderna ingredienser.

Den senaste versionen av Dior-parfymen kom ut 2021: Den har en blommigare toppnot med pion, liljekonvalj och iris. Det som gör doften till något alldeles extra och gör den till en modern variant av denna kärleksdoft är de sötaktiga basnoterna, som är som en varm omfamning av tonkaböna och sandelträ.

En Dior parfym fulländar outfiten

Christian Dior var övertygad om att en doft ska vara själva slutklämmen på en outfit – utan den är man inte helt klädd. Denna uppfattning gäller naturligtvis för alla, så därför finns det en Dior-parfym för både kvinnor och män att svepa in sig i:

  • Dior damparfymer: Klassiker som Dior Poison eller Dior J’adore är häpnadsväckande doftupplevelser för kvinnor sedan årtionden tillbaka. Dofterna uttrycker kvinnlighet och styrka samtidigt som de kan vara lekfulla och passionerade.
  • Dior herrparfymer: Stilsäkra män fulländar sin outfit med en Dior eau de parfum och en passade aftershave. Det ger en markant manlighet och entusiasm hos den som bär doften.

Numera erbjuder Dior inte bara dofter som fulländar stilen: Dior-smink gör det möjligt för alla att uttrycka sin egen personlighet och stråla.

Handla Dior parfym hos parfumdreams

För alla som vill hämta hem lyx, är Dior det rätta märket. Det stora sortimentet erbjuder dofter, ansiktsvård och makeup för alla som älskar personlighet och lyx. Upptäck det stora urvalet av Dior-parfymer hos parfumdreams och låt drömmarna bli sanna.