Eau de Cologne

59 Artikel
184
5/5 baserat på alla kundbetyg

Eau de Cologne för dam och herr: lätt doft, alltid uppiggande

Lätta doftkompositioner som passar för alla årstider: Fräscha, tydliga dofter som betonar personligheten och blir en perfekt följeslagare i vardagen. Eau de Cologne är en äkta klassiker – italienaren Johann Marie Farina utvecklade den redan 1709. Och ändå är den modernare än någonsin. Men vad har Eau de Cologne med äkta vatten från Köln att göra och hur hittar kvinnor och män sin perfekta doft?

Eau de Cologne: diskret doft, flexibel användning

Eau de Cologne är den doftblandning som har lägst koncentration av parfymoljor: Med en andel av bara 2 till 4 procent är denna doft inte alls så intensiv som Eau de Parfum eller Eau de Toilette och därför optimal i vardagen. Den starkaste noten förflyktigas mycket snabbt och kvar blir en diskret doft som visserligen märks på kontoret eller i privata sammanhang, men aldrig är alltför påträngande.

Den stora fördelen: Tack vare den lägre koncentrationen av doftoljor är Eau de Cologne särskilt prisvärd. Vid behov kan man bättra på den när som helst och den ger en liten uppfriskande kick under sommardagar. Man kan till och med variera den valda doften under en och samma dag.

Tips: Eau de Cologne är ett utmärkt komplement till din personliga favoritdoft. På så sätt kan man enkelt hålla sig till samma doftfamilj men välja den mer intensiva och mer långvariga parfymen eller den diskreta och mer kortvariga Eau de Cologne allt efter tillfälle.

Eau de Cologne eller äkta vatten från Köln?

Eftersom översättningen av Eau de Cologne ordagrant är: ”Vatten från Köln”) tror många att det är samma sak som 4711 Original Eau De Cologne. Men de har faktiskt knappt något med varandra att göra – företaget 4711 grundades långt senare av Wilhelm Mülhens.

Medan Eau de Cologne är en allmän beteckning för alla parfymer med lägre koncentration av parfymolja, handlar Original Eau De Cologne om en parfym från 4711.

Eau de Cologne för dam och herr: stor mångfald av dofter

Från början bestod Eau de Cologne av doftnoter av bergamott, citron och ceder, som tillsammans skapade en uppfriskande doftkomposition. Idag är doftvärlden avsevärt mer varierande – det finns en riktig sammansättning för varje personlighet. Hos parfumdreams upptäcker våra kunder t.ex. dessa dofter:

  • Blommiga noter: Essenser av apelsinblommor, jasmin eller ros förvandlar Eau de Cologne till eleganta dofter.
  • Citrusnoter: Uppfriskande dofter som alltid är uppiggande – de skapas av fruktiga komponenter som apelsin eller bergamott.
  • Lädernoter: Kraftiga doftkomponenter som läder eller tobak ger Eau de Cologne för herr en extra dos maskulinitet.
  • Träiga noter: Pinje, patchouli, sandelträ eller lavendel, samt damdofter och även Eau de Cologne för herr använder sig av diskreta träiga doftingredienser.
  • Orientaliska noter: Doftkomponenter som lack-cistros eller vanilj ger Eau de Cologne en exotisk känsla.
  • Fougère-noter: Lavendel, slånlav eller bergamott utgör tillsammans Fougère-treklangen som används framför allt i Eau de Toilette för herr.
  • Chypre-noter: I Chypre-familjen bildar citriska element en något bitter doftvärld i kontrast till en träig bas, som passar i Eau de Cologne för både kvinnor och män.

Eau de Cologne är en lämplig följeslagare i vardagen – den används ständigt och ger en långvarig doft och en fräsch känsla under dagen. parfumdreams erbjuder kunderna en mängd olika dofter, däribland Eau de Cologne från populära märken som Lancôme, Armani, Cacharel eller Calvin Klein – upptäck nu online.