Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få exklusiva rabatter, experttips och mer!

Menu

Parfumdreams

Tvättlappar

5 Artikel

Tvättlappar: fördelarna för din hud

Med en tvättlapp blir kroppsvården under duschen ännu grundligare. Den fungerar också jättebra för att fräscha upp dig om du har bråttom och inte hinner ta en dusch. Då sparar du även på vattnet och känner dig ändå ren och fräsch.

Tvättlappar för en grundlig hudrengöring

Tvättlappar är rektangulära tygstycken, något större än din hand, som du blöter och använder för att gnugga rent huden. Det finns även tvättlappar i form av en vante som du kan ha på handen. Du kan tvätta dig extra effektivt med en tvättvante.

Tvåla bara in tvättlappen och börja tvätta dig. Då löddrar duschgelen rikligt och din hud drar nytta av en mild peelingeffekt. Använd effekten för att koncentrera dig på ställen som känns lite sträva.

Vad ska du tänka på om du tvättar dig med tvättlapp regelbundet?

Det viktigaste är att du byter din skumtvättlapp regelbundet. I annat fall kommer bakterierna att föröka sig snabbt. Allra helst tar du en ren tvättlapp varje gång du tvättar dig. Tvättlapparna ska tvättas i 60 grader för att döda alla bakterier. Tänk också på att du ska ha en egen tvättlapp och inte dela den med din partner – samma gäller för handdukar också.

Vad är fördelarna med tvättlappar och tvättvantar?

Det finns många fördelar med tvättlappar:

  • Du kan tvätta dem och använda dem om och om igen, något som är bra för vår miljö.
  • Det går åt betydligt mindre vatten när du tvättar dig med en tvättlapp än när du duschar eller badar, så du sparar reda pengar.
  • En tvätt med en tvättlapp eller tvättvante tar lite mindre tid än att duscha och du kan även tvätta delar kroppen snabbt när det behövs, exempelvis armhålorna eller halsen.
  • Det varma vattnet i duschen skadar huden och är särskilt problematiskt för personer som lider av atopisk dermatit eller eksem. Det är lättare att reglera temperaturen om du använder en tvättlapp när du tvättar dig och hudens kontakt med vattnet är mindre intensiv, vilket inte gör huden lika torr som annars.

Hitta dina tvätthandskar hos parfumdreams

För att din kroppsrengöring ska kännas grundlig, men ändå skonsam är det en god idé att använda tvättlappar. Titta in till parumdreams för att hitta tvättvantar i varierande modeller som gör huden smidig igen.

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

Betalningssätt


Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube