Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få exklusiva rabatter, experttips och mer!

Menu

Parfumdreams

Skäggsaxar: Styla ditt skägg personligt

Ett imponerande skägg kräver en hel del arbete. Vård, klippning, styling – sysslor som behöver hjälp av vårdprodukter och utrustning. Skäggsaxar är ett viktigt redskap för att presentera ditt skägg på bästa sätt. De ser till att skägget har rätt längd och förebygger därmed kluvna toppar och skador på hårets struktur.

Ge skäggstylingen en sista touch med en skäggsax

Skäggtrimmers är ett bra val för att toppa och trimma skägget. Fina skäggstrån och ställen som inte alltid är lätta att komma åt är inga problem för smidiga, små skäggsaxar. Du kan enkelt själv trimma utstickande skäggstrån med skäggsaxen och ge ditt skägg en definierad look.

Om du bara vill använda en skäggsax för att klippa skägget behöver du inte bara fingertoppskänsla, tid och tålamod, utan även en skäggkam. Om du är nybörjare rekommenderar vi att du börjar med att trimma skägget med en skäggtrimmer och sedan arbetar fram detaljerna med skäggsax. Ju större erfarenhet du får av att använda skäggsaxen, desto lättare blir det att klippa hela skägget med saxen.

Köp den perfekta skäggsaxen

Det finns några saker att tänka på när du ska välja rätt skäggsax för dig och dina behov:

  • Materialet: Den perfekta skäggsaxen är ofta gjord av rostfritt stål. Det gör att saxen inte rostar och därmed håller längre. Skäggsaxar med krom- eller nickelbeläggning är bra för en kort tids användning, men kommer att rosta med tiden.
  • Skären spelar en avgörande roll för att skäggstråna inte ska skadas. Ett högkvalitativt skäggsaxskär har en slät och en tandad sida. Skäret ska helst vara mellan 3 och 4,5 cm långt.
  • Det är extra viktigt att saxen har mikrotänder om din skäggstrån är tjocka och grova. Mikrotänderna klipper dessa strån säkert och effektivt.
  • En finjustering sörjer för ett optimalt klippresultat. Vi rekommenderar modeller som du kan justera med en skruv eller kulled.
  • Skärets spets kan antingen vara spetsigt eller rundat. Spetsiga skär är perfekta för finlir. Skäggsaxar med rundade ändar kan även användas för att trimma näs- och öronhår – utan att spetsarna riskerar att skada dig.

Vårda skägget – och din skäggsax

Slarva inte med saxens skötsel om du vill ha glädje av din skäggsax länge.

Torka av hårstrån och partiklar från skäggsaxen efter varje användning. Rengör sedan saxen med en fuktig duk och polera den tills den är torr. Droppa en droppe olja på leden eller skruven då och då och förvara skäggsaxen i en stängd låda eller ett fodral.

Köp din skäggsax hos parfumdreams

Du hittar lätt din nya skäggsax bland parfumdreams stora utbud. Det tar bara några sekunder att söka efter och välja en skäggsax som uppfyller dina kriterier. parfumdreams skickar hem dina favoritprodukter snabbt och prisvärt till leveransadressen du anger.

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

Betalningssätt


Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube