Hårspray & hair spray

277 Artikel
876
5/5 baserat på alla kundbetyg

Hårspray: Hårstylingklassiker med en lång historia

Hårpray kom ut på marknaden för första gången 1955 och har snabbt avancerat till att bli en oumbärlig produkt inom hårstyling. Vid hårspray handlar det om en aerosol, som drivs ut med hjälp av en gas och ett spraymunstycke. De fina partiklarna lägger sig på håret och fixerar det utan att tynga ner.

Den viktigaste förutsättningen som gjorde att hårsprayer kunde bli så populära, var uppfinningen av sprayburken. 1953 kom den första tekniken ut på marknaden och sprayflaskan var ett faktum.

Vad är det som utmärker en bra hårspray?

Hårspray fixerar frisyren, ger stadga, förhindrar friss och är helt enkelt oumbärlig för att ge den sista finishen på en perfekt hårstyling. Tunt hår får mer stadga genom hårspray samtidigt som sprayen tämjer fylligt hår. En hårspray är som ett hårnät i flytande form. Den skyddar frisyren när väderleken inte är den bästa och ser till att den behåller sin form under hela dagen.

Hur använder du hårspray på rätt sätt?

När du applicerar hårspray ska du hålla sprayen 30 cm från håret, så att den fina spraydimman kan lägga sig på alla hårstrån. Se till att du inte punktvis sprayar för mycket på vissa ställen. Om du sprayar för intensivt, kan håret bli klibbigt. Det bästa är om du hela tiden rör på sprayflaskan, så att sprayen inte hamnar för länge på ett enda ställe.

Se även till att inte andas in aerosoldimman när du sprayar. Håll därför kort andan när du sprayar, spraya vid ett öppet fönster eller gå gärna ut en stund ur rummet efteråt tills dimman har lagt sig.

Viktigt: Ditt hår ska vara torrt när du applicerar hårsprayen. Om du sprayar den på blött hår får du en wet-look som knappast var avsikten och för det mesta får du då en oönskad överraskning när håret är torrt igen.

Hur hittar man en passande hårspray?

Den produkt som är din bästa hårspray, beror på vilken hårtyp du har och vilket stylingresultat du vill ha. Hårsprayer har olika styrka, som ger olika stadga. En bra hårspray ska inte klibba och tynga ner håret utan ge det en lätt glans. Den lämnar inga rester i håret och torkar dessutom snabbt.

Dessutom innehåller den bästa hårsprayen vårdande ingredienser, som sluter in fukten och inte torkar ut håret. Det gör att du utan tvekan dagligen kan använda en bra hårspray. Speciellt om du har slitet hår, ska du vara uppmärksam på att sprayen har en vårdande effekt. Om du har färgat hår, kan du välja mellan många produkter som speciellt är för färgat hår och som skonsamt bevarar färgen.

Vad är skillnaden mellan hårspray och hårlack?

Med hårspray kan du ytterligare styla håret för att få en lösare frisyr och med hårlack blir det svårt att göra detta. Hårlack har en betydligt starkare verkan och ger hår och särskilt separata hårslingor en fast form. Om det alltså handlar om att ha en frisyr som ska hålla hela dagen, är hårlack den bästa sprayprodukten du kan använda. För en lösare fixering är det bättre med hårspray.

Handla hårspray & hårlack hos parfumdreams

Upptäck hårspray hos locktång: Den rätta hårsprayen fixerar din frisyr hela dagen lång och ger lyster till din hårfärg.