Serum ansikte

571 Artikel
10852
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Ansiktsserum – en extra dos vård för hyn

Ansiktsserum är det perfekta komplementet till din dagliga vårdrutin. De små flaskorna och ampullerna innehåller olika aktiva ämnen som ger dig en vackrare hy. Beroende på serumens sammansättning reducerar de fina linjer eller orenheter i hyn, återfuktar den eller lindrar pigmentfläckar. Ett ansiktsserum vårdar intensivt. Men det är en förutsättning att du väljer en produkt som passar din hys individuella behov.

Var är ett ansiktsserum?

Ett ansiktsserum är kosmetika med en mycket hög koncentration aktiva ämnen som har en lätt, flytande till gelaktig konsistens. Produkterna är mycket dryga och det räcker att använda några få droppar. Ett bra ansiktsserum absorberas snabbt. Det känns inte fett och förser huden optimalt med fukt, återuppbyggande ingredienser och näringsämnen.

Aktiva ingredienser är högdoserade i ett serum. De tränger ner djupt i hyskikten där de utvecklar sin hudförbättrande effekt. Produkten kan köpas i små ampuller eller flaskor. Serum i flaskor har en pipett som underlättar doseringen.

Välj rätt ansiktsserum för din hudtyp

När du väljer ett serum för ansiktet är det viktigt att det passar din hys behov. Då kan du lindra hudproblem som finnar, fina linjer eller en glåmig hy om du använder produkten regelbundet. Men även normal hy tjänar på ett lättserum med vitamin C och hyaluronsyra. De högdoserade aktiva ingredienserna ger en frisk lyster och boostar hyn med mycket fukt. Hos parfumdreams hittar du produkter för alla hudtyper:

  • Mogen hy gynnas av serum som innehåller vitamin C eller retinol. Men det finns produkter som innehåller ferulsyra, hyaluronsyra eller pre- och probiotiska extrakt. De förbättrar hudbilden, tillför hyn mycket fukt och kan reducera hyns synliga tecknen på för tidigt åldrande. Collagen ger en mer elastisk och fast hy. Det stärker hudens skyddsbarriär och ger lyster åt din hy.
  • Oren hy behöver också mycket fukt. Därför tjänar även den på vårdande ingredienser som hyaluronsyra. Du kan bekämpa orenheter med serum som innehåller salicylsyra eller glykolsyra och har en lätt peelingeffekt.
  • Torr hy mår bra av ett återfuktande serum. Produkter med hyaluronsyra, aloe vera och niacin revitaliserar hyn. Hyn får lyster och ser fräschare ut. De trollar till och med bort fina torrhetsrynkor.
  • Känslig hy som tenderar att få rodnader eller bli irriterad lugnas med ett serum som innehåller termalvatten eller trollhassel. Aminosyror och antioxidanter gör hyn motståndskraftigare. Essenser med grönt te och acaibär är bra för en balanserad hy.
  • Glåmig hy får en fin, fräsch lyster om du använder ett ansiktsserum med hyaluronsyra och vitamin C regelbundet.

Om du har pigmentfläckar kan serum med vitamin C och mullbärs-, mjölon- eller lakritsrotsextrakt jämna ut hudtonen med tiden. Numera finns det även många produkter för det känsliga ögonpartiet. De innehåller aktiva ämnen som hyaluronsyra, druvkärnolja, gurkextrakt och vitamin C som ska reducera mörka ringar, svullnad och fina linjer runt ögonen.

Så här applicerar du serum för ansiktet

Ett bra ansiktsserum är lätt att integrera i din dagliga hudvårdsrutin. Det ska inte ersätta din vanliga ansiktskräm, utan används som ett komplement. Applicera produkten efter rengöringen och före din vanliga dag- eller nattkräm. Ansiktet bör vara helt torrt så att serumet absorberas väl. Du behöver inte använda mer än ett par droppar. Applicera den med fingrarna i cirklande rörelser över ansiktet, halsen och dekolletaget.