Mjällschampo

49 Artikel
226
5/5 baserat på alla kundbetyg

Mjällschampo för en fräsch känsla

När hårbotten kliar och fjällar ligger det alltid en orsak bakom. Ett mjällschampo kan få hårbotten i balans igen. Det avlägsnar inte bara grundligt de döda hudcellerna, utan förebygger även att nya uppstår. Värt att tänka på: Din hårbotten är redan känslig och irriterad. Använd därför en högkvalitativ produkt som är berikad med vårdande ingredienser och lämpliga aktiva ingredienser.

Schampo för mjäll – det här måste du veta innan du använder det

Det finns två varianter av mjäll. För det första: Oljiga flagor som uppstår genom överproduktion av talg. Dessa flagor främjar tillväxten av en speciell svamp, som livnär sig på dem. Den andra: Torra flagor, som uppstår genom att hårbotten är uttorkad. Innan du bestämmer dig för ett mjällschampo, bör du alltså känna till vilken av dessa mjällvarianter du har. Vid tvekan, kan du alltid be din läkare om råd.

Aktiva ingredienser i mjällschampo

För att få bukt med problemet riktar mjällschampon in sig på olika hårbottenbehov. Därför träffar du på en mängd olika aktiva ingredienser, som ska få din hårbotten i balans igen:

  • Piroctone Olamine: Även känd som octopirox, hämmar talgproduktionen och motverkar dessutom bakterier och svamp. Den lugnar hårbotten och lindrar klådan hos ett hår som snabbt blir fett.
  • Zink PCA: Binder vatten i hårbotten och förebygger uttorkning. Dessutom reglerar den talgproduktionen och är därför perfekt för båda typerna av flagor.
  • Selendisulfid: Reglerar hudcellsförnyelsen och bekämpar således effektivt torra flagor.
  • Tea tree-olja: Tack vare de djuprengörande och uppfräschande egenskaperna hittar du denna australiska växtolja i många mjällschampon
  • Havssalt: Verkar som en naturlig peeling och avlägsnar grundligt döda hudceller från hårbotten.

Till skillnad från passande aktiva ingredienser ska ett bra mjällschampo inte innehålla alkohol. Den torkar bara ytterligare ut hårbotten och främjar uppkomsten av nya flagor. Du ska även undvika silikoner och parabener om hårbotten är känslig och kliande, eftersom dessa ämnen kan förstärka irritationen.

Så här använder du ett mjällschampo

Har du hittat ditt perfekta mjällschampo? Då ska du använda det under en längre tid, så att din hårbotten maximalt kan dra nytta av de aktiva ingredienserna. Redan efter några tvättar ska du märka en förbättring. Om du inte gör det, bör du byta till en annan produkt. Se till att vårda hårlängderna med hårinpackningar, så att håret inte förlorar sin glans.

Komplettera mjällschampot med perfekt hårvård

Rent allmänt ska du se till att din mjälliga hårbotten luftas ordentligt. Bär därför inga hårt åtsittande hattar eller mössor om det inte absolut är nödvändigt. Aggressiva vårdande produkter för hårbotten hjälper dessutom ytterligare.

Letar du efter det bästa mjällschampot?

Det bästa schampot mot mjäll är det schampo som är perfekt anpassat till din hårtyp och till din hårbottens behov. Oavsett om det innehåller medicinska eller naturliga ingredienser från växtriket. Hos parfumdreams shoppar du högkvalitativa hårprodukter till fördelaktiga priser.