Schampo för torrt hår

670 Artikel
6513
5/5 baserat på alla kundbetyg

Schampo för torrt hår – ökad glans för skadat hår

När håret känns sprött och matt behöver det en törstsläckare med varaktig effekt. Schampo för torrt hår vårdar med fuktgivande ingredienser och slätar ut det yttre fjällskiktet. Det skapar ljusreflexer som ger håret en frisk glans. Dessutom befriar det hårbottnen från avlagringar och ger det en fräsch känsla.

Vård för torrt hår: Detta ingår

Torrt hår uppstår antingen på grund av bristande funktion i talgkörtlarna eller av yttre påfrestningar. Värmestyling med plattång och liknande eller regelbunden färgning skadar hårets struktur och ökar fuktförlusten. Vård för torrt hår kan utjämna detta genom att det tillför fjällskiktet följande ingredienser:

  • Växtbaserade oljor: De tränger in i hårstrukturen och skyddar den inifrån. Macadamia-, avokado-, kokos- eller mandelolja tillför näring till spröda toppar.
  • Glycerin: Tillför fukt och har en antistatisk verkan.
  • Pantenol: Fungerar på samma sätt som glycerin och binder fukt i håret. Dess lugnande egenskaper hjälper även vid irritation i hårbottnen.
  • Keratin: Täpper till hål i fjällskiktet och kan på så sätt ge ökad glans.
  • Hyaluronsyra: Precis som inom hudvården fungerar denna ingrediens i schampo för torrt hår som en svamp som binder fukt till sig.

Ett schampo för skadat hår rekommenderas framför allt under den varma årstiden. Sol, strand och badvatten: det du tycker är roligt, belastar håret och torkar ut det. Därför arbetar även solskydd för håret med fuktgivande ingredienser.

Med dessa tips vårdar du skadat hår optimalt

Det bästa schampot för torrt hår kan bara fungera om du även tar hand om håret på andra sätt. En generell regel: mindre är mer. Det innebär att du ska tvätta det mindre ofta, använda mindre slitsam värmestyling och mindre uttorkande produkter med alkohol. Investera istället i en bra vårdande serie för torrt hår och prova dig långsamt fram till rätt dosering.

Ett annat tips är att redan skadat hår inte ska grovborstats när det är vått. Använd hellre en leave-in-produkt. Sänk värmen när du föntorkar håret. Istället för locktången kan du fläta det fuktiga håret och sedan låta det lufttorka.

Använd schampo för skadat hår på rätt sätt

Det är hur enkelt som helst att använda schampo för torrt hår. Fukta håret noga och använd en lämplig mängd av produkten. Massera försiktigt in det i hårbottnen. Så länge du inte måste ta bort grova stylingrester behöver ditt hår ingen extra portion schampo. Skölj sedan ut det noga, och se till att vattnet inte är för varmt.

Handla vårdande produkter för torrt hår hos parfumdreams

Letar du efter det bästa schampot för torrt hår? Hos parfumdreams hittar du ett stort urval vårdande serier för skadat hår. Du kan utan problem välja den bästa produkten som uppfyller hårets behov optimalt.