Rakkrämer

41 Artikel
32
5/5 baserat på alla kundbetyg

Rakkräm – för en skön rakning

Många vägar leder till den perfekta våtrakningen. Använd en rakkräm om din hy ofta blir röd och irriterad eller om du får rakfinnar efter rakningen. Den bästa rakkrämen är så klart den som uppfyller dina behov bäst. Den tillför fukt och låter rakhyvelns vassa blad glida lätt över ditt ansikte. Ingredienserna nedan sörjer för en smidig rakning:

  • Aloe vera: Fuktgivande och lugnande – för en optimal hudkänsla.
  • Pantenol: Lindrar smärtsamma inflammationer och främjar hudcellernas regeneration efter rakningen.
  • Stearinsyra: En mättad fettsyra som stabiliserar löddret och gör det fylligt.
  • Vaselin: Gör att bladen glider lätt över hyn och reducerar på så sätt mikroskopiska hudskador.
  • Glycerin: Binder fukt i hudcellerna och gör huden härligt len efter rakningen.

Fördelen med en rakkräm som inte löddrar: Rakkrämen appliceras på det tvättade ansiktet med händerna. Du behöver inte använda en rakborste, även om du förstås kan använda en om du vill. Låt krämen verka i tre minuter och sedan kan du sätta igång med rakningen.

Hur fungerar en rakkräm?

Är du inte säker på om du verkligen behöver en rakkräm? Här är skälen som talar för rakkrämer. För det första: Krämen mjukar upp skäggstråna. Då reser de sig upp och det vassa bladet kommer åt dem lättare. Och vips rakar du av motspänstiga strån till önskad längd. Du behöver inte heller trycka lika hårt om du använder en rakkräm och då känns rakningen mycket skönare.

För det andra: Oavsett hur vassa bladen är kommer de alltid att skapa friktion mot din hy. Irritationerna kan i sin tur orsaka smärtsamma irritationer och rodnader. En bra rakkräm skyddar hyn. Den innehåller ingredienser vars specifika uppgift är att reducera friktionen mellan blad och hy.

För det tredje: En bra rakkräm fräschar upp och lugnar hyn. Efter rakningen känner du dig oövervinnlig och redo att möta dagens utmaningar. Ingen irritation, inga skäggfinnar. Bara en skönt hudkänsla och maximalt smidig hud.

Vad gör en rakkräm så speciell?

Raklödder är klassikern bland pre shave-produkterna. Det är gräddigt lätt och enkel att skölja av. Med dessa egenskaper begränsar samtidigt produktens glidegenskaper. Rakkrämer har däremot en tätare konsistens. De fuktgivande ingredienserna sitter kvar längre medan du rakar dig och skyddar huden mot mikroskopiska skador – orsaken till irritation, skäggfinnar och rodnad.

Du kan dessutom använda rakkräm på två olika sätt. När du har bråttom applicerar du den med händerna direkt ur burken. Vill du hellre att rakningen ska vara en njutbar ritual? Inga problem! Du kan arbeta upp rakkrämen till ett lödder med rakborsten och massera in löddret som vanligt med borsten.

Upptäck din bästa rakkräm hos parfumdreams

Vare sig du tar itu med skäggstrån eller försiktigt rakar av huvudhåret: Det största urvalet hittar du i vår webbshop. Vi anser att rakning är något mycket personligt och att alla män ska ha möjlighet att använda den produkt som passar deras hy bäst. Därför hittar du olika typer av rakkrämer som passar alla plånböcker hos oss.