Bara det bästa - spara 20%* på mors dag

Menu

Parfumdreams

Hårnålar – diskreta hjälpredor för eleganta frisyrer

Hårnålar är numera helt oumbärliga i badrummet. De små diskreta hjälpredorna fäster lösa slingor, håller fast knuten eller ger håret glittrande detaljer. Och det behöver inte alltid vara en komplicerad uppsatt frisyr. Även i vardagen eller på jobbet kan hårnålar ge ett fint utseende.

Den klassiska hårnålen: Bobby pin

Vid en första anblick liknar dessa hårnålar bara en bit böjd metalltråd. Men om man tittar lite noggrannare så finns det små skillnader. För det första är storleken avgörande. Små hårnålar passar i tunt hår, eftersom de har en låg egenvikt. Den längre varianten av dessa bobby pins klarar av att hålla reda på tjockt, tungt hår. Dessutom ser de till att de stylade vågorna och noggrant föntorkade lockarna bevarar formen hela dagen.

Finns det andra hårnålar?

Förutom den klassiska hårnålen (bobby pin) finns det även andra varianter. Var och en med sin egen funktion. Här är en kort översikt, så att du kan fatta rätt köpbeslut:

  • Räfflade hårnålar: Denna variant är den praktiska allroundern som passar till alla frisyrer. Den ger stadga och är diskret.
  • U-formade nålar: Denna version av den klassiska hårnålen kan böjas och håller fast konstnärliga uppsatta frisyrer eller en knut.
  • Breda hårnålar: För att snabbt fästa en slinga, och de kan användas överallt där de gärna får ses.
  • Spinnålar: Med denna speciella hårnål kan även extra tjockt hår få ordentlig stadga.
  • Hårnålar och hårklämmor med utsmyckningar: Glittrande stenar, filigranornament eller starka färger förskönar frisyren och ger beundrande blickar.

Har du aldrig använt hårnålar? I början kan det vara svårt att använda de små trådformationerna. Men när du väl känner till knepet, finns det inte längre något som hindrar dig från att göra konstnärliga frisyrer precis som proffsen.

Använd hårnålar och hårklämmor på rätt sätt – tips & tricks

Räfflade hårnålar ska du alltid sätta i med den släta sidan uppåt. Då får du mer grepp och dina frisyrer sitter stabilt. Apropå stadga: Lite torrschampo direkt på hårklämman gör dessutom att den inte glider. Vill du ha hårnålar i en speciell färg? Använd nagellack så slipper du leta. Detta fungerar särskilt bra för breda hårnålar och drar blickarna till sig.

När du köper hårnålar ska du se till att de har rundade spetsar. Annars kan de skada håret, och det kan göra ont i hårbottnen. Tappar du hela tiden dina hårnålar? En liten plastburk ser till att du alltid har nya till hands.

Upptäck hårnålar hos parfumdreams nu

Det spelar ingen roll om du ska gå på bal eller behöver en romantisk frisyr för den första dejten: Hos parfumdreams hittar du ett stort urval hårnålar och hårklämmor som passar alla hårtyper. Och du kan väl aldrig få för många av de smarta skönhetshjälpredorna.

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

*Rabatten är direkt avdragen på artikeln och gäller bara på utvalda artiklar. Det behövs ingen kod. Gäller t.o.m. 20.05.2024.

Betalningssätt

KlarnaBankIDBetala direkt.Få först. Betala sen.swishVisaMasterCardMaestroVisaElectronPayPalAmazon Pay

Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube