Ögonbrynsserum

16 Artikel
384
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Ögonbrynsserum: vackra ögonbryn – definierad form

Hur välvårdad du ser ut avgörs i hög grad av dina ögonbryn. De framhäver ansiktsdragen och öppnar upp blicken. Om du använder ett ögonbrynsserum regelbundet stärks de fina ögonbrynshåren så att brynen blir tätare. Det är därför ett ögongrynsserum bör ingå i din dagliga hudvård.

Täta ögonbryn är inte bara ett tecken på regelbunden vård. De gör även att du ser yngre ut eftersom de ger ansiktet definierade konturer. Att använda ett serum för ögonbrynen innebär att du kommer att uppskatta blicken ur spegeln mer. Det är också lättare att forma täta ögonbryn så att du kan anpassa formen till din önskade look.

Dessa effekter får du om du använder ögonbrynsserum

Tror du att det är svårt att använda serum för ögonbrynen? Tvärtom! Ett ögonbrynsserum kommer tillsammans med en praktisk applikator. Du väljer själv om du vill applicera serumet exakt där det behövs bäst, eller om du applicerar droppe för droppe längs hela ögonbrynet och sedan försiktigt masserar in serumet. Vid daglig användning kan du snart glädja dig åt följande resultat:

  • Jämn hårväxt: Glesare ställen fylls med kraftigare hårstrån. Ögonbrynen får tillbaka sin naturliga form.
  • Tätare bryn: Nya hårstrån stärks medan de växer och skapar mer volym.
  • Enklare styling: Tack vare tätare bryn klarar du av den dagliga stylingen snabbare och får ett naturligare resultat.
  • Tydligare konturer: Täta ögonbryn betonar ditt ansiktsuttryck och gör att du ser yngre ut.

Bäst fungerar serum för ögonbryn om du applicerar det innan du går och lägger dig. Huden är nämligen som mest mottaglig för vårdande ämnen på natten. Du kommer att märka de första effekterna efter tre till fyra veckors användning.

Så här använder du ditt ögonbrynsserum

All vård börjar med en grundlig ansiktsrengöring, där ögonbrynen bör ingå. Du kan använda den rengöringsprodukt som passar dig bäst. Gnugga inte för hårt eftersom nya hårstrån lätt kan brytas av. Var även noga med att avlägsna alla sminkrester. Sedan torkar du ansiktet ordentligt. Därefter applicerar du ögonbrynsserumet med applikatorn. Men glöm inte att: ju mindre, desto bättre.

Massera sedan försiktigt in serumet eller låt det bara torka. Det är dock viktigt att allt serum går in i hyn. Du vill ju att ögonbrynsserumets värdefulla ingredienser ska hamna på rätt ställe och inte på kudden.

Dessa ingredienser berikar ditt serum för ögonbrynen

Växtextrakt som ringblomma eller rödklöver förhindrar att hårstråna bryts och ger näring åt rötterna. Högkvalitativa oljor från lavendel, enbär eller ingefära stimulerar ögonbrynens hårväxt. Biotin anses vara skönhetsvitaminet framför alla andra. Så det är klart att det inte får saknas i ögonbrynsserumet heller. Det ger hårstråna mer glans och stärker deras struktur.

Peptider är bindningar av aminosyror som även de ger kraftigare bryn. Många produkter innehåller även färgämnen som skapar illusionen av mer volym. Men då rör det sig om makeup och inte om ett ögonbrynsserum i vårdande bemärkelse. Vidare ingår även hormoner som prostaglandin som ska främja hårväxten.