Anti age-serum

254 Artikel
6956
5/5 baserat på alla kundbetyg

Anti age-serum – för en mogen, strålande hy

Från en viss ålder är ett anti age-serum ett måste i badrummet Serumet har en extra lätt konsistens som är lätt att fördela över ansiktet. Koncentrerade ingredienser tränger ner djupt i hyskikten där de utvecklar sin effekt. Ett klassiskt antirynk-serum innehåller därför oftast minst en av följande ingredienser:

  • Q10: får fart på hudcellernas energiproduktion och har en antioxidant effekt.
  • Resveratrol: Utvinns av vindruvskärnor och har också en antioxidant effekt. Dessutom har det ett naturligt UV-skydd.
  • Astaxantin: Ämnet som utvinns ur rödalger filtrerar UV-strålning och förebygger rynkbildning.
  • Hyaluronsyra: Binder fukt i hudcellerna och bidrar på så sätt till en fräschare hy. Den har bäst effekt tillsammans med ceramider.
  • Retinol och andra vitaminer: Retinol i form av vitamin A har en hög antioxidant effekt i anti aging-serum. Det kan även påvisligt reducera rynkornas djup.
  • Folsyra: stimulerar kollagenproduktionen och binder fukt i hudcellerna. Vidare spelar det en roll för att reparera DNA.
  • Pantenol: Transporterar och binder värdefull fukt. Det främjar också kroppens produktion och regenerering av hudceller.
  • Ceramider: Särskilda fettämnen som upprätthåller den naturliga hudbarriären. De skyddar också mot uttorkning.

Ett anti aging-serum är inte ett mirakelmedel som trollar bort rynkorna. Men det är en effektivt produkt för att förebygga hudens åldrande. Det bibehåller den naturliga lystern i din hy. Om du använder ett serum för mogen hy kan du förbättra hyns utseende och reducera fina linjer. Vissa produkter innehåller även solskydd eller ger hyn ett lätt skimmer.

Anledningen till att hyn behöver ett serum

Hudens åldrande har olika orsaker och redan börjar mellan 20 och 30 års ålder. Yttre inverkan som fria radikaler, luftföroreningar och UV-strålning skadar hudcellerna som då måste regenereras väldigt ofta. Men det är en process som avtar med åldern. Ett anti aging-serum som innehåller antioxidanter och vitaminer kan främja hyns återuppbyggnad.

Tidens tand gör inte heller halt inför kroppens egna kollagenproduktion. Kollagen är ett protein som ansvarar för hudens spänst. Kollagensyntesen avtar redan vid 30 års ålder och de första rynkorna börjar bildas runt mun och ögon. Även i detta fall hjälper ett antirynk-serum med koncentrerade vitaminer. Vitaminerna stimulerar kollagenproduktionen och förebygger att nya rynkor bildas.

En anledning till att hyn förlorar lyster är att den får för lite fukt. För lite fukt leder också till att så kallade torrhetsrynkor bildas. Det är därför viktigt att ditt anti aging-serum är återfuktande. Ingredienser som hyaluron och pantenol ser även till att fukten binds i hyn. Ceramider stärker hudbarriären och hindrar att fukten försvinner snabbt igen.

Så här använder du antirynk-serum

Ett serum för mogen hy är högkoncentrerat. Därför behöver du bara några få droppar. Efter din dagliga rengöring fördelar du anti aging-serumet över hela ansiktet med fingrarna och masserar in det försiktigt. Låt serumet verka i cirka 10 minuter. Perfekt för en minipaus! Sedan följer du upp med lite fuktkräm. Då startar du dagen med en hy som har vårdats på bästa sätt!