Ögonkrämer

262 Artikel
2607
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Ögonkräm: Därför behöver huden runt ögonen en annan vård

Huden runt ögonen är betydligt tunnare och känsligare än den övriga huden i ansiktet. Den har en tendens att bli torr och de första ålderstecknen i ansiktet i form av mimikrynkor och veck visar sig oftast runt ögonen. En bra ögonkräm förser ögonpartiet med nödvändig fukt.

Inte bara åldern visar sig runt ögonen, utan även för lite sömn eller stress yttrar sig i form av mörka ringar, mörka skuggor och påsar under ögonen. Eftersom ansiktskrämen för det mesta inte är tillräckligt intensiv för de speciella behov som den känsliga huden runt ögonen har, är en ögonkräm en nödvändig produkt i badrumsskåpet.

Ögonkräm: Hur ofta ska man använda den?

Särskilt hos kvinnorna ärögonpartiet ofta ett starkt utsatt område. Det är vanligt att man gnuggar huden när man arbetar med att ta bort makeupen och detta kan torka ut huden. För att undvika torrhetsrynkor, bör man varje morgon applicera en ögonkräm på ögonpartiet, så att fuktighetsdepån fylls på och huden är skyddad under dagen. Ögonkrämen kan appliceras även före sänggåendet, för att verka i huden under natten och förse den med nödvändiga näringsämnen, så att huden ser utvilad ut när det är dags att stiga upp på morgonen.

För att välja den rätta ögonkrämen mot rynkor behöver du veta vilka aktiva ingredienser som verkligen kan fylla upp huden och göra den spänstig. Ceramider bygger t.ex. upp hudbarriären och gör att fukten kan hålla sig längre kvar i huden. För det är ju just hudens torrhet som för det mesta orsakar rynkorna. Andra aktiva ingredienser ska anpassas efter hudens egna behov.

Vad kännetecknar en bra ögonkräm?

Den bästa ögonkrämen ska inte bara passa åldern, utan även till vad huden runt ögonen verkligen behöver. Medan det i början av 20-årsåldern mest handlar om att förse ögonpartiet med tillräckligt med fukt, behöver den mognare huden betydligt mer aktiva ingredienser, som mildrar hudens ålderstecken.

Till de typiska aktiva ingredienserna i ögonkrämer hör:

  • Q10, som fångar upp de fria radikalerna och synligt bidrar till en spänstigare hud
  • Hyaluronsyra, som är fuktgivande och långvarigt plumpar upp huden
  • Kollagen, som binder fukten i huden och gör den fastare
  • Vitamin E, som skyddar hudens kollagenuppbyggnad
  • Retinol, som hjälper hudcellerna att förnya sig och förbättrar porerna

Det bästa tipset för ögonkrämer

För att få den ultimata fräscha kicken, kan du förvara ögonkrämen i kylen. Det gör att krämen känns mycket behaglig när den appliceras och på morgonen blir den en fräsch, uppiggande och omedelbar energikick. Speciellt vid för lite sömn, för mycket stress eller på sommaren visar sig den svalkande krämen ge en helt underbar känsla för ögonpartiet, som glädjer sig åt denna skönhetsboost.

Handla vårdande ögonkräm hos parfumdreams

Oavsett hur gammal du är, ska du alltid förse ögonpartiet med mycket fukt. Det förebygger de första rynkorna och ger dig en fräsch lyster. Botanisera bland parfumdreams stora urval av ögonkrämer och hitta den rätta vårdande krämen som passar för dig.