Hårklippningskammar

67 Artikel
5
5/5 baserat på alla kundbetyg

Frisörkammar: praktiskt redskap för den perfekta klippningen

En klippning som hos frisören: Men en professionell frisörkam lyckas frisyren även därhemma. Rätt utrustning hjälper dig att lyckas med en fin klippning. Då sparar du tid och pengar och ditt hår ser alltid välfriserat ut.

Den mångsidiga frisörkammen

En frisörkam är ett användbart redskap vid hårklippningen. Den är så precis så att den hjälper dig på bästa vis vid raka klippningar och med att dela upp hårpartier. Det spelar ingen roll om du bara klipper topparna eller skapar en helt ny frisyr, för med rätt verktyg skapar du den bästa grunden för ett perfekt resultat..

Till skillnad från vanliga hårkammar är frisörkammen tack vare sin beskaffenhet och placering av tänderna mycket bra för att dela upp håret i partier och klippa precist. En frisörkam är alltså det perfekta redskapet för alla som vill klippa hemma, men även för professionella frisörer.

Vilka frisörkammar finns det?

Frisörkammar finns i olika utföranden, material och storlekar. De flesta kammar består av plast eller metall. För att få den perfekta klippningen är det viktigt att välja en kam med rätt avstånd mellan tänderna och rätt form på tänderna. Vilken frisörkam som passar bäst att klippa dig själv med beror främst på din hårstruktur:

  • Tjockt och krusigt hår: Till detta passar kammar med brett tandavstånd och grova tänder.
  • Tunt och fint hår: Till detta passar kammar med fint tandavstånd och smala tänder.

Det finns kammar med grova, medeltjocka och fina tänder, samt med raka eller tandade tänder. Om du är osäker på vilken frisörkam som passar bäst kan du prova flera modeller. Många modeller är delade på mitten och har olika tandavstånd på de två sidorna. Då kan du blixtsnabbt reagera på olika hårstrukturer.

Rätt användning av en frisörkam

När du klipper håret med en frisörkam är det viktigt att dela in håret i små partier och hålla kammens tänder lodrätt mot hårfästet. På så sätt kan håret delas in och klippas jämnt. På längre hår bör man klippa nedifrån och upp för att få ett jämnt resultat. Det är också viktigt att ta hand om redskapen på rätt sätt: En frisörkam bör rengöras och desinficeras regelbundet, för att undvika att det ansamlas bakterier.

Köp frisörkammar online hos parfumdreams

En frisörkam är ett oumbärligt redskap för alla som vill klippa sig själva eller någon annan i hemmet. Det finns varianter i olika storlekar, utföranden och material i det stora sortimentet hos frisörsaxar.