Rundborste

67 Artikel
25
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Rund borste för lätt hårstyling

Frisörer och stylister klarar sig inte utan rundborstar . Men det här professionella verktyget är till stor hjälp hemma med. En rund borste gör håret slätt och skapar volym. Du kan även trolla fram lockar med runda fönborstar. Hårborstarna finns i många storlekar och former för att styla olika hårtyper och frisyrer.

Rundborstar kan användas till mycket:

  • Perfekt för fönade frisyrer: Den runda formen gör dem till perfekta fönborstar. De reder ut håret och ger även håret volym och fyllighet. Runda borstar har en annan fördel också: de slätar ut håret samtidigt som du stylar det.
  • Precist arbete: Runda borstar ger hög precision när du formar håret eller när du bara vill ha det rakt. Du kan även använda dem i vått hår om du vill torka håret snabbt.
  • Skyddar håret: Tack vare sin stora yta fördelar runda fönborstar värmen jämnt och skyddar håret mot att bli för varmt. Dessutom reducerar rundborstar friss och elektriskt hår.

För bästa resultat bör du börja med att fundera på hur stor din runda borste ska vara. Runda borstar med stor diameter skapar mycket volym, medan mindre modeller är särskilt bra till kort hår och definierade vågor.

Olika slags runda fönborstar

Små rundborstar har upp till 35 mm diameter. Det är perfekta för kort hår, exempelvis när du ska styla luggen. De kan också användas för att definiera lockar eller skapa volym vid rötterna. Till stora rundborstar räknas borstar med upp till 90 mm diameter. Dessa fönborstar är perfekta för långt hår. De kan användas för att skapa stora lockar eller för att föna håret rakt.

Jämfört med små rundborstar kräver de stora lite mera skicklighet och träning, i synnerhet om du vill ha en viss form på lockarna. Om du vill ha definierade lockar bör du använda en locktång när du har fönat håret torrt.

Runda keramiska borstar för optimal värmefördelning

Keramiska rundborstar har en keramisk beläggning. Den fördelar fönens värme jämnt och skyddar håret extra bra mot överhettning. Dessutom är det här ett material som håller mycket länge.

De flesta runda borstarna med silikon- eller naturborst har hål i borsten så att luften kan cirkulera bättre. Rundborstar med naturborst är särskilt bra för dig med fint hår eller känslig hårbotten. De vårdar skonsamt samtidigt som de reducerar friss och statisk elektricitet.

Tips för hur du använder din rundborste

För att få med allt hår bör håret först delas upp i små sektioner som fixeras med hårspännen. Om du vill ha en slät finish med volym drar du rundborsten långsamt genom håret med början från rötterna. Om du vill ha lockar lindar du en passé runt borsten och fönar en längre tid. Avsluta med att låta locken svalna på rundborsten så håller den formen längre.

En parfumdreams finns allt du behöver för att vårda och styla håret perfekt.