Myskparfymer

453 Artikel
10898
5/5 baserat på alla kundbetyg

Myskdoften: den mest förföriska doftnoten

Hur luktar mysk? Förföriskt sött och pudrigt med en kryddig ton som påminner om exklusivt läder – precis så luktar mysk. Doften av mysk, även känd som ”musc”, är ett doftämne många sensuella dofter har gemensamt. Den kända tyska parfymören Geza Schön berättar: ”Jag har aldrig känt doften av något som luktar godare än äkta mysk.”

Myskdoften – varifrån kommer alla dofters kung?

Ordet mysk kommer från ”muskah”, ett ord från det fornindiska språket sanskrit. Äkta muskah utvinns ur myskhjortens körtelsekret, som använder det för att locka till sig honor. Redan Marco Polo fick känna den unika myskdoften på sina resor genom Kashmir. Under 1200-talet kom doften till Europa, där den ansågs vara ett populärt afrodisiakum.

Eftersom det numera inte bara är förbjudet att utvinna äkta mysk, utan äkta mysk även är dyrare än guld, avstår man idag helt från att använda mysk av animaliskt ursprung. Myskdoft med vegetabiliskt ursprung luktar precis som äkta mysk och utvinns till exempel ur eteriska oljor från olika växter som myskmalva eller myskgyckelblomma.

Parfym med myskolja – perfekt för nästa dejtkväll

Tack vare den exceptionellt förföriska, sensuella noten anser många än idag att myskparfymer fungerar som ett afrodisiakum. Samtidigt för mysktonerna även tankarna till rena, nytvättade lakan. Ännu mer förföriskt doftar mysk tillsammans med dessa doftnoter:

  • sandelträ
  • kanel
  • vetiver
  • jasmin och
  • ylang-ylang

I parfymörernas värld anses mysk också vara en ”fixateur”, fixering, eftersom den sensuella doften fäster särskilt bra på huden och doftupplevelsen därmed varar länge.

Eau de Toilette med mysk

En Eau de Toilette är något lättare än en Eau de Parfum och fungerar därför perfekt på dagen. Men det innebär inte att du måste avstå från sensuella mysknoter. Ralph från Ralph Lauren sprider obekymrad optimism och omfamnar sinnet med blommigt fräscha noter av äpple, mandarin, fresia, iris och mysk. Myskparfymer finns inte bara för kvinnor, utan även för män. Den legendariska doften i de flesta myskdoftande herrparfymer förekommer visserligen bara som en underton, men ger dem en typiskt kärv karaktär som rundar av doften perfekt. Chrome från Azzaro är sommarlätt och fräsch som en havsbris. Herrparfymen med myskdoft är perfekt för varma dagar. Upptäck över 500 dofter med mysk – bland annat många bästsäljare från toppmärken.

Köp myskparfym nu på nätet hos parfumdreams

Oavsett om du letar efter klassisk mysk eller vit mysk, som är något sinnligare och blommigare, erbjuder parfumdreams ett stort urval myskdoftande dam- och herrparfymer. Upptäck Prada Candy: Blommigt, elegant och feminint blir det med Donna från Valentino. Den sensuella myskdoftande damparfymen är Valentinos hyllning till den eviga staden Rom och en kärleksförklaring till romarinnorna. Ännu mer förföriskt blir det med myskdoften från Cacharel: Lou Lou från Cacharel. Denna Eau de Parfum är både hemlighetsfull och sensuell. Dess noter av jasmin, apelsinblomma, mysk och ylang-ylang förenas i en tilldragande doft som ger kvinnor en oemotståndlig aura.