Hårolja & Hair oil

169 Artikel
2994
5/5 baserat på alla kundbetyg

Håroljor: Leave in-vård för friskt, glänsande hår

Har du frissigt, matt eller torrt hår? En hårolja lägger sig mjukt kring varje hårstrå utan att tynga håret, så att längderna blir blanka och smidiga. Vårdande oljor tillför håret fukt och ger det näring med sina aktiva ingredienser. De kan förebygga kluvna hårtoppar och reparera hårets struktur. Hos parfumdreams hittar du olja för håret som passar olika hårtyper och behov.

Hur fungerar hårolja?

Håroljor består huvudsakligen av vegetabiliska oljor som tas upp av håret direkt utan att det känns fett. De lägger sig som en skyddande film runt hårstrået. Den skyddande filmen ger hårprakten med glans och smidighet. Samtidigt skyddar håroljorna mot miljöinverkan som kan skada hårstrukturen, exempelvis kyla och värme. Vårdande substanser i håroljorna tränger in i hårstråna på djupet för att nära dem med värdefulla aktiva ingredienser och tillför mängder med fukt. Vegetabiliska oljor som ingår i produkterna passar till olika slags hårtyper och behov:

  • Kokosolja skyddar håret mot uttorkning.
  • Jojobaolja ökar hårets motståndskraft.
  • Olivolja hjälper mot sprött hår och kluvna hårtoppar.
  • Druvkärnolja ökar blodcirkulationen i hårbotten och kan även stimulera hårväxten.
  • Mandelolja tillför fukt till glanslöst hår som är benäget att få kluvna hårtoppar.
  • Arganolja ger glans och smidighet åt sprött, torrt hår.

Även du som har fett hår kan dra nytta av håroljornas intensiva vård. Det viktiga är bara att välja en olja för håret som passar just ditt hår. Hårolja som innehåller teträdolja reglerar talgproduktionen. Den hindrar att håret blir fett snabbt.

Vilken hårolja är bäst?

Hårolja bör innehålla ingredienser av hög kvalitet som passar ditt hår. Bäst är om en olja för håret inte innehåller silikon. Silikonets syntetiska polymerer gör visserligen att håret känns smidigt direkt efter appliceringen, men hindrar håroljans naturliga ingredienser att tränga in djupt i håret och utveckla sin effekt där. Då kan håret bli torrt och sprött med tiden.

Håroljor: Så här använder du dem

Komplettera din stylingrutin genom att applicera hårolja i fuktigt hår. Ta en till två droppar hårolja, beroende hur långt och tjockt ditt hår är, och fördela oljan i längderna och hårtopparna. Du kan använda en bredtandad fön. Oljan gör längderna lättare att kamma och gör stylingen enklare. Dessutom lägger sig håroljan runt varje enskilt hårstrå och kapslar in fukten så att håret ser glänsande friskt ut.

Håroljor utvecklar sin skyddande effekt i torrt hår. De lägger sig runt hårstråna utan att tynga ner håret och skyddar dessutom håret mot UV-strålning. Samtidigt skyddar de mot friss och elektriskt hår. Häll ett par droppar i handflatan och gnid händerna. Hudens värme gör håroljan lättare att fördela. Fördela sedan oljan jämnt i håret genom att stryka handflatorna över det. Undvik att applicera i hårfästet och hårbotten för att hindra att håret blir fett snabbt.

Om dina längder och hårtoppar känns mycket torra använder du olja för håret som en intensivkur. Den innehåller lipider som lagras runt hårstrået. Dessa gör håret mjukare och ger det en silkeslen glans. Massera in tre till fyra droppar i håret före hårtvätt. Vänta i 30 till 60 minuter och tvätta sedan håret med ditt vanliga schampo.

Köp hårolja hos parfumdreams

Det är inte bara torrt hår som mår bra av vårdande håroljor. Hos hårvård som passar din typ.