Hårmousse & hårskum

82 Artikel
428
5/5 baserat på alla kundbetyg

Hårmousse: Volym och stadga för den perfekta looken

I stort sett alla hårvårds- och hårstylingmärken har minst en hårmousse i sitt sortiment. Hårmousse räknas till de mest populära hårvårdsprodukterna och ser till att håret får glans och en form som håller hela dagen.

Den här skummande produkten benämns som ett hårskum eller en hårmousse. Den trycks ut ur förpackningen i sin skummande, fluffiga konsistens och fördelas lätt i hårbotten. Många hårmousser ger inte bara en stylingeffekt, utan har även vårdande egenskaper och ger håret fukt och glans.

Olika sorters hårmousse

Det finns en mängd olika hårmousser, som har olika egenskaper och som passar för olika hårtyper:

  • Hårmousse för färgat hår: En hårmousse för den här hårtypen har ingredienser som skyddar och ger glans åt färgen.
  • Hårmousse för lockigt hår: Om du önskar definierade lockar eller mjuka vågor som ska hålla hela dagen, ger dig hårmoussen definition och glans.
  • Hårmousse för tunt hår: Med en volymgivande hårmousse får det tunna håret mer fyllighet, som håller hela dagen.

De flesta av hårmousserna kombinerar flera av dessa egenskaper och kan användas för olika hårtyper.

Så här använder du hårmousse

Tryck ut lite hårmousse ur flaskan i handen – en valnöts- till golfbollsstor mängd räcker som regel, men det är hårlängden som bestämmer hur mycket mousse du behöver . Fördela sedan hårmoussen i händerna och arbeta in den i håret. För att få mer volym, applicerar du den bara i hårbotten och fönar sedan håret. För att få definierade lockar, fördelar du moussen även i längderna och kramar fram separata lockar. Det gör du antingen med händerna eller med en grovtandad kam.

Hårmousse för lockar

Särskilt för lockigt hår är hårmousse en praktisk stylingprodukt, eftersom det är lätt att krama in det i det vågiga håret och ger en bra stadga och glänsande finish. Men en hårmousse för lockar är bara en av många stylingvarianter. Med hjälp av en hårmousse och en locktång går det även att skapa vågor i ett rakt hår.

Hårmousse räknas som en av klassikerna bland hårspray, som får frisyren att behålla sin form. Hårmousse ska inte kombineras med hårgelé, eftersom det då finns en risk för att håret ser klibbigt och fett ut.

Handla hårmousse hos parfumdreams

Tunt eller lockigt hår: Med en hårmousse lyckas du att ta fram det bästa av ditt hår. Upptäck hårmousse hos parfumdreams och många andra produkter för din hårvård och hårstyling.