Schampo lockigt hår

21 Artikel
11
5/5 baserat på alla kundbetyg

Ett schampo för lockigt hår ger en helt annan bild i spegeln

Naturliga vågor eller ett superlockigt hår: Utan den rätta hårvården ser ditt hår alltid lite krulligt, matt och frissigt ut. För att du inte alldeles ska förlora hoppet vid den första anblicken i spegeln på morgonen, ska du i stället unna ditt lockiga jag ett schampo för lockigt hår . Det skonar hårets fjällskikt vid varje hårtvätt, samtidigt som det tillför fukt och närande vitaminer.

Handla schampo för lockigt hår – saker att tänka på

Även här gäller: Det är inte varje produkt som passar för varje hårman. Det perfekta schampot för lockigt hår ger inte bara elasticitet och definition till lockarna, utan rengör även skonsamt hårbotten och tar bort fett och ansamlingar. Vi rekommenderar att du tar en titt på INCI-listan, innan du väljer en hårvårdsprodukt. Ett bra schampo för lockigt hår ska inte innehålla följande ingredienser:

  • Cetearylalkohol och liknande ämnen: Torkar ut håret och gör att hårstråna lättare bryts av – resultatet blir en sträv känsla efter hårtvätten.
  • Starka tensider: Sodium Lauryl Sulfate (SLS) har i och för sig en bra rengörande verkan, men det torkar ut hår och hårbotten. Milda tensider som kokos- eller decylglukosider ger inte en stark skummande effekt, men är mindre irriterande.
  • Icke-vattenlösliga silikoner: Inte nog med att dessa ämnen är dåliga för miljön, de tynger även ner håret och gör lockarna mindre spänstiga. Dessa silikoner känns igen i ingrediensförteckningen med att de avslutas med -xane och -cone.
  • Färg- och doftämnen: Har ingen egentlig funktion i ett schampo för lockigt hår och kan ge allergiska reaktioner hos känsliga personer. Exempel på dessa ämnen är limonen och eugenol.
  • Mineraloljor: Se upp med paraffin, ceresin och petrolatum. De används som ett fuktighetsbevarande medel, men misstänks även vara cancerframkallande.

I stället ska ditt perfekta schampo för lockigt hår vara fullproppat med närande och vårdande ingredienser. Växtoljor som kokos, argan eller jojoba har samma effekt som de skadliga mineraloljorna och bevarar fuktigheten i håret. Även aloe vera och glycerin sätter fart på trötta lockar.

Proteiner kontra fukt – vad krävs av ett schampo för lockar?

Är det ”mer är bättre” som gäller? Båda ingredienserna är nödvändiga för att få din lockiga hårman att se bra ut i alla lägen. Men båda kan även bidra till motsatsen. Om det råder en ojämn balans mellan protein och fukt, förändras känslan i håret. Därför ska du tänka på att inte överbelasta håret med detta då du köper schampon för lockigt hår och andra hårvårdsprodukter.

Om ditt schampo som är fuktgivande för dina lockar. Om du tvekar, hjälper det att kolla på flaskans baksida: Står det ingredienser som L-Cystein, milk, soy protein eller keratin i början, handlar det om en produkt med proteininnehåll. I speciella fuktgivande produkter står det i stället vatten, glycerin eller aloe vera i början.

Handla schampo för lockigt hår hos parfumdreams

Ett välvårdat lockigt hår är alltid ett blickfång. Jo, det stämmer att den här hårtypen är lite mer krävande. Men med de rätta produkterna underlättar du din hårvårdsrutin. Upptäck näringsgivande schampon för lockigt hår i parfumdreams webbshop som ger dig en ny och smidig hårvårdsrutin.