Kajalpenna

55 Artikel
640
4/5 baserat på alla kundbetyg

Slående ögon med kajalpenna

Kajalpennor framhäver dina ögon, ger dem ett uttrycksfullt djup och lyfter till och med den enklaste look till nya höjder. Kajalpennans fasta, krämiga konsistens gör den dessutom lätt att använda. Tack vare det stora utbudet färger kan du variera din look i det oändliga med hjälp av olika kajalpennor.

Kajal: liten penna, stor effekt

Med en kajalpenna kan du dra linjer runt ögonen som du sedan suddar till ett mjukt resultat. Även om den svarta kajalpennan är mest populär kan du skapa snygga effekter som ser naturliga ut med en grå eller brun penna också. Kajalpennan är ett klassiskt smink som du kan använda för att variera din look. Dra bara ett streck med stadig hand, sudda lätt och låt kajalens magi tala.

Så här använder du kajalpennor

Kajalpennor används i första hand för att dra en linje runt ögat. När du lägger en linje längs den övre fransraden ser ögat större ut, om du lägger linjen längs den undre fransraden kan ögat se mindre ut om du målar för nära fransarna. Du kan även förlänga ögat utåt och på så sätt skapa en spännande cat eye-look.

Kajalpennor är en produkt som inte tar tid att applicera, men ändå har en stor effekt. Kajalpennan gör underverk om du har ljusa ögonfransar som kan få ögonen att se mindre och tröttare ut. Den får ögonen att verka större och göra att de verkligen kommer till sin rätt.

Vilken kajalpenna är snyggast till din ögonfärg?

Det finns olika färger som passar perfekt till just din ögonfärg.

  • Blå ögon framhävs bäst av en grön kajal. Men även gyllene och mjukt bruna nyanser får gröna ögon att stråla.
  • Bruna ögon klär också i gyllene färger. Koppar är ett annat bra val, men även den klassiska svarta kajalen passar fint – i synnerhet om du lägger en dramatisk kvällsmakeup. Rött och blått är andra färger du kan använda för att skapa snygga effekter.
  • Om du har gröna ögon framhäver nyanser i lila och rosa din ögonfärg särskilt bra. Men även mörkare färger som grått och svart skapar snygga kontraster. Färger du helst inte ska välja är rosa och blått.
  • Grå ögon klär mycket bra i silver, vitt och isblått. Även koppar är riktigt snyggt.

En vit kajal är effektfull oavsett ögonfärg. Den får ögonen att verka större och piggare. Vit kajal ser ut att förena sig med ögonvitan och märks ofta inte direkt. I stället ser du helt enkelt pigg och vaken ut, dina ögon strålar – och därmed hela du.

Kajal: vattenfast eller inte?

Det bästa är att köpa en vattenfast kajalpenna. Skälet är att dina ögon automatiskt kommer i kontakt med tårvätska och en vattenfast kajal kommer inte att kladda. I synnerhet om du har känsliga ögon eller använder kontaktlinser rekommenderas en vattentät kajalpenna eftersom den sitter bättre och färre partiklar lossnar och hamnar i ögonen.

Men en vattenfast kajal kan bara avlägsnas med en sminkborttagning som innehåller olja. Dessutom måste du gnugga hårdare för att ta bort den än om den är vattenlöslig. Om du vill slippa det kan det vara bättre att testa en vattenlöslig kajalpenna.