Patchouliparfymer

310 Artikel
7243
5/5 baserat på alla kundbetyg

Parfym med patchouli – karakteristisk och omisskännlig

Låt den oemotståndliga doften av patchouli ta med dig på en drömresa till Orientens värld av exklusiva sidensjalar och lyxig kashmir. Patchouliparfymer har för länge sedan slutat förknippas med mystiska rökelsepinnar och hippies. Numera är det många parfymörer som arbetar med patchoulidoftens lyxiga värme och subtila glamour.

Patchouli doftar intensivt, förföriskt sött och en smula jordigt. Beroende på kompositionen har dofter med patchouli ofta inslag av trä, skogsjord, kakao eller exklusiv tobak, men de kan också dofta underbart fräscht och blommigt.

Patchouli – doften av exklusivitet

Den indiska växten med sina gröna blad introducerades i Storbritannien på 1800-talet. Där och då förtrollades det rika och vackra folket av doftens erotiska, mystiska effekt. Kort därefter föll även parisarna för den oemotståndliga doften, när dyrbara kashmirsjalar i patchouliblad gjorde entré i staden. Det är alltså inte konstigt att vi förknippar patchouli med kashmir, lyx och exklusivitet än idag.

Några år senare, 1917, användes patchouli i en parfym första gången. Sedan dess har många designer, som Christian Dior, berättat att de använder den mystiska doften som hjärtnot. Patchoulidofternablev mycket populära under 60-talets hippietid. Dofterna upplevde ett andra uppsving under goth-eran tack vare sin mystiska aura.

Dam- och herrparfymer med patchouli

Lite grovt brukar man skilja mellan indisk och javanesisk patchouli – båda växterna har dock det gemensamt att oljan utvinns ur växtens torkade blad och sprider en doft av Orienten. Doften av patchouli sägs inte bara fungera som ett afrodisiakum – den används även inom aromaterapi för att behandla depression, ångest och sömnstörningar.

Patchouli herrparfymer behöver inte alls vara tunga. Den behagligt fräscha Armani Acqua di Gio Homme kastar dig rätt in i en varm, oförglömlig sommar. Förföriskt blir det med Valentino Coral Fantasy – en hyllning till det förtrollande Rom, med toner av rött äpple och kardemumma i samklang med noter av patchouli.

För kvinnor har YSL Black Opium nästan blivit ett måste i badrumsskåpet. Den mystiska och sensuella damparfymen med patchouli förkroppsligar ren förförelse och kombinerar glamour med intensitet och lekfulla blommiga toner av päron och apelsin.

Doft med patchouli

Minst lika sensuella är doftfavoriterna Prada Amber och MUGLER Angel som också innehåller förföriska noter av patchouli. Om du hellre vill ha en blommig doft som du kan använda varje dag är Viktor Rolf Flowerbomb det perfekta valet. Den eleganta doften med lätta blomnoter framhäver din feminina sida utan att bli för tung. En läcker damparfym för alla tillfällen.

Botanisera bland över 300 bästsäljare och nischparfymer med sensuell patchoulinot. Köp på nätet nu hos parfumdreams.