Värmeskyddsspray

53 Artikel
533
5/5 baserat på alla kundbetyg

Värmeskydd: Varför det är så viktigt för ett friskt hår

Alla som regelbundet stylar håret med en locktång eller fön, bör ha ett värmeskydd som en given plats i badrummet. Under hårstylingen utsätts nämligen håret bitvis för temperaturer upp till 230 grader, vilket torkar ut och skadar håret, så att det ser sprött och slitet ut och snabbt bryts av.

Så fungerar en värmeskyddsspray

Ett värmeskydd lägger en skyddande film på hårstrånas fjällskikt, vilket gör att håret inte kommer i direkt kontakt med värmen. Detta förseglar håret och fukten dunstar inte bort. Det innebär att håret inte torkar ut så mycket av värmestylingen. Men det förutsätter såklart att produkten har fördelats väl i håret.

Vad är skillnaden mellan de olika värmeskyddsprodukterna?

Det finns olika produkter för att förse håret med värmeskydd, som har olika egenskaper:

  • Värmeskyddsspray: En värmeskyddsspray är den produkt som används mest. Den sprayas på fuktigt hår och i hårfästet och är enkel att använda. Många sprayer har dessutom vårdande egenskaper och förser håret med extra fukt.
  • Värmeskyddskräm: En värmeskyddskräm innehåller ofta ytterligare vårdande ingredienser, som skyddar håret mot att bli torrt och mot kluvna hårtoppar. Den är mer trögflytande än en spray, men är ett bra alternativ och arbetas jämnt in i blött hår.

Så använder du ett värmeskydd för hår på rätt sätt

Värmeskydd för hår appliceras i fuktigt hår innan stylingen. Du ska inte skölja ur värmeskyddssprayen eller värmeskyddskrämen efteråt. Då låter du produkten verka fullt ut.

När du applicerar sprayen är det bäst att spraya på 20-30 cm avstånd. Se till att sprayen fördelas på varje hårslinga. För att få sprayen jämnt fördelad, är det bra om du därefter noga kammar igenom håret. Värmeskyddskrämen masseras in i det fuktiga håret med händerna. Även här är det bra att sedan kamma igenom håret noga, så att produkten fördelas jämnt.

Därefter fönar du håret. När det är 100% torrt, kan du fortsätta att styla håret med ytterligare hårspray.

Handla värmeskydd hos parfumdreams

Skydda håret varje gång du stylar det med ett värmeskydd. Spray eller kräm - välj den produkt som du gillar bäst. Hos parfumdreams hittar du ett stort urval av hårvårds- och stylingprodukter, som får ditt hår att visa upp sig på sin bästa sida.