Collagenserum

9 Artikel
5
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Kollagenserum: Anti age-produkt för huden

Den som drömmer om en strålande, ren hud och välgörande vård bör använda ett kollagenserum. Hudens behov skiljer sig från person till person – som tur är finns det en mängd skönhetsprodukter för att ge varje hudtyp det den behöver. De innehåller olika ingredienser som kompletterar och fulländar den dagliga hudvårdsrutinen.

Kollagenserum: Vad innehåller det?

Kollagenet i serumet ska främja hudens spänst och elasticitet. Det verksamma ämnet ska dessutom göra att hudens ytstruktur förbättras och att det naturliga skyddet bibehålls.

Kollagen finns naturligt i vår kropp. Det har till uppgift att tränga in i hudcellerna och ge mer stabilitet och spänst. Men kroppens eget kollagen minskar med tiden på grund av olika faktorer. Typiska faktorer är bland annat:

 • UV-strålning
 • skadliga ämnen i luften
 • för mycket stress
 • det naturliga åldrandet

Därför väljer många kvinnor ett kollagenserum i sin dagliga hudvårdsrutin för att åter förse huden med dessa viktiga ämnen. Man kan inte förebygga eller förhindra hudens åldrande med det. Kollagenserum kan däremot bidra till att sakta ner hudens åldrande.

Hur ett kollagenserum fungerar

Huvudbeståndsdelen i kollagenserum är en koncentrerad andel av kollagen som är välgörande för huden och främjar dess naturliga spänst. För att fullända effekten kompletterar tillverkaren med olika verksamma ämnen beroende på produktens syfte. Ingredienserna kan bland annat vara:

 • Vitamin A, C eller E
 • hyaluronsyra
 • växtextrakt
 • elastin

Kollagenserum ger huden värdefullt protein via yttre applicering. Det fyller på den naturliga kollagenhalten, vilket hudcellerna gynnas av. Bäst effekt har kollagenserum när de används regelbundet så att huden kontinuerligt förses med dessa ämnen.

Den optimala användningen av kollagenserum

Den som vill använda ett kollagenserum rengör först ansiktet ordentligt och tar bort alla rester av makeup. Några droppar ur flaskan räcker för en användning. Dessa appliceras i rena händer och masseras sedan in mjukt i lätt fuktad hud. Bäst är att applicera serumet nedifrån och upp. Det tar en stund innan det går in i huden så att du kan fortsätta med din hudvårdsrutin. Det bästa är att använda serumet i ansiktet både morgon och kväll. Därefter bör du applicera en fuktkräm. Denna kapslar in serumet i hudcellerna och gör att ingredienserna kan verka fullt ut.

Vad åstadkommer ett kollagenserum för huden?

Kollagenet, som finns i kosmetikprodukter, har utformats efter det naturliga kollagenet i vår hud. Därför har detta ämne en liknande effekt:

 • Kollagen är fuktgivande och binder molekyler i hudcellerna.
 • Det fyller på kroppens egen fukthalt så att huden ser fastare ut.
 • Det ger en pigg, strålande hud.
 • Det kan ha en temporärt utslätande effekt på huden och minska fina linjer.

Ofta används kollagenserum i kombination med andra skönhetsprodukter som kompletterar hudvården för mogen, ansträngd hud. I denna kombination kan kollagenet få en ännu mer effektiv verkan.

Beställ kollagenserum online hos parfumdreams

Hos parfumdreams kan alla hitta den hudvård, som bäst passar de individuella behoven och vanorna. En kollagenprodukt bör därför ingå i varje anti age-rutin. Därför innehåller parfumdreams sortiment välgörande kollagenserum från välkända märken som BABOR eller LediBelle. Välj de optimala hudvårdsprodukterna nu och beställ dem bekvämt online.