Hårvatten & hårtonic

11 Artikel
1
2/5 baserat på alla kundbetyg

Lindra en irriterad hårbotten med hårvatten

Att en frisk hårbotten är avgörande för ett friskt hår bör inte underskattas: Om hårbotten är känslig och irriterad, kan det resultera i t.ex. håravfall. För att undvika detta, hjälper vårdande produkter som hårvatten. Det kan hjälpa vid olika problem som en kliande eller ömmande hårbotten och vid ett hår som snabbt blir fett.

Vad passar hårvatten bäst för?

Hårvatten är ingen produktnyhet. Redan i början av 1900-talet var det mycket populärt med hårtonic, som med ingredienser som mentol skulle främja blodcirkulationen och optimera vården av håret. Hårtonicen föll med tiden i stort sett i glömska, men nu har denna produkt gjort en fantastisk comeback. Detta hårvatten har en uppfräschande effekt på hårbotten och underlättar hårstylingen under vardagen. Men denna hårvårdsprodukt har mycket mer att erbjuda än så:

  • Ett hårvatten kan motverka mjäll och hårförlusten som förknippas med detta problem.
  • Vid en irriterad hårbotten kan denna hårtonic lugna de irriterade områdena och främja läkningen.
  • Som en hårvårdsboost kan hårvattnet reducera hårets fettproduktion. Det gör att du kan förlänga tiden mellan hårtvättarna.
  • Produkter som innehåller tea tree-olja används även mot orenheter i hårbotten.

Om du använder ett högkvalitativt hårvatten regelbundet, vårdar du håret på bästa sätt. När du masserar in hårvattnet i hårbotten är det i detta sammanhang viktigt att inte applicera för mycket eller för lite.

Vad innehåller hårvatten?

Förutom vatten innehåller de flesta hårvattnen alkohol och växtextrakt, eteriska oljor, rosenvatten och tillsatta vitaminer. När hårbotten är irriterad rekommenderar vi att satsa på produkter utan alkohol. Hos parfumdreams hittar du ett varierande urval av olika hårvatten. Det gör det enkelt att handla ett hårvatten som lämpar sig bäst för just din hårtyp.

Hur använder jag ett hårvatten?

Hårvatten har samma konsistens som ett normalt vatten. Därför krävs en viss fingertoppskänsla för att använda rätt mängd. Vissa hårvatten har redan en praktisk pipett, andra har en pumpfunktion. Det är till stor hjälp vid appliceringen. Det viktiga är att hårvattnet alltid används på blött hår.

Att håret ska vara blött är både uppenbart och förståeligt: Om håret är blött är nämligen hårbottens porer utvidgade. De aktiva ingredienserna i hårvattnet kan då tas upp av hår och hud på bästa sätt. Men tänk på detta:

  • Först ska du tvätta håret med ett schampo. Nästa steg är att dela upp det handdukstorkade håret med en kam, för att lättare komma åt hårbotten.
  • Sedan masserar du mjukt in hårvattnet i hårbotten med cirklande rörelser i några minuter. Då fördelas vattnet på bästa sätt och blodcirkulationen sätts igång.
  • Skölj inte ur hårvattnet. Nu återstår det bara att styla håret som vanligt och låta det lufttorkas eller torka det med hårfönen.

Hårvattnet är som regel en mild produkt och kan därför utan problem användas för den dagliga hårvården. Det här är en produkt som gör det möjligt att med tiden effektivt reducera både hår- och hudproblem.