Ansiktsmasker mot finnar

10 Artikel
638
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Ansiktsmasker mot finnar: vilken effekt har de på hyn?

Ingen tycker om finnar, men det går inte alltid att slippa dem. Finnar kan få dig att må sämre och de kan även göra ont och bli inflammerade. Men det finns faktiskt bot mot finnar och till och med möjlighet att förebygga dem.

Ansiktsmasker mot finnar rengör hyn på djupet och avlägsnar överflödig talg. Det gör att huden kan andas igen, orenheter är ett minne blott och hyn ser ren och fräsch ut. Detta förbättrar ditt allmänna välbefinnande omedelbart och får dig att trivas med dig själv igen.

Något du absolut inte ska göra är att klämma finnarna. Så småningom kommer bakterierna från dina händer att leda till orenheter. Då kan finnarna bli inflammerade och du kan få ärr. Därför är det bäst att använda produkter mot finnar, i synnerhet en ansiktsmask mot finnar, eftersom de sitter kvar länge i ansiktet och tränger djupt in i hyn där de utvecklar sin lugnande och rengörande effekt.

Vad innehåller en ansiktsmask mot finnar?

Ansiktsmasker för finnar innehåller i regel ingredienser med en läkande effekt på inflammationen. De avlägsnar även överflödig talg och döda hudceller för att rengöra tilltäppta porer. Ansiktsmasker mot finnar innehåller också alltid vårdande ingredienser. Vanliga ingredienser i ansiktsmasker mot akne är:

  • Teträdolja som har en antibakteriell effekt.
  • Zink som har en antiinflammatorisk effekt.
  • Trollhassel som lindrar hudirritation.
  • Pantenol som lugnar irriterad hud och dämpar rodnad.
  • Aloe vera som tillför fukt och vårdar skonsamt.
  • Salicylsyra som rengör på djupet.

Vilka slags ansiktsmasker mot finnar finns det?

Det finns masker som appliceras på huden som en kräm, får verka och sedan tvättas av.

Men det finns även masker med gelkonsistens som appliceras på hyn och får torka där. De dras av när de är torra och då följer döda hudceller, överflödig talg och pormaskar helt enkelt med samtidigt. Dessa peel off-masker mot akne är särskilt populära eftersom de får din hy att kännas extra mjuk. Tvätta ansiktet när du har dragit av masken och smörj det med din dag- eller nattkräm.

Vilken ansiktsmask till vilken hudtyp?

Beroende av din hudtyp finns det olika slags masker mot finnar som du kan använda:

  • För torr hy passar krämmasker särskilt bra eftersom de tillför mycket fukt och rengör porerna på djupet.
  • För fet hy är gelmasker mycket bra eftersom de ofta har en lättare konsistens och reglerar talgproduktionen bättre.
  • För blandhy ärlermasker väldigt bra eftersom de innehåller naturliga mineraler som har en vårdande effekt på både torr och fet hy.

Hur förebyggs finnar?

Finnar bildas av olika orsaker Stress, ohälsosam kost, rökning, alkohol och en ändrad hormonbalans kan orsaka oren hud. Men det kan även bristande vårdrutiner göra, eftersom smuts i så fall är mer benäget att hamna i porerna. En bristande vårdrutin kan dock åtgärdas, till exempel genom regelbunden användning av en ansiktsmask mot finnar.

Finnar förebyggs dock inte bara genom att du ibland använde en ansiktsmask mot finnar. Det är viktigt att du tvättar ansiktet med en mild rengöringsgel varje dag och sedan torkar med en ren, fräsch handduk. Om du använder samma handduk som du till exempel använder för att torka händerna varje dag, gnuggar du in bakterier i dina porer gång på gång.

Lätta krämer är också en nyckel till att reducera aknebildning, eftersom feta och oljiga krämer snabbt täpper till porerna. En ansiktsmask mot finnar två till tre gånger i veckan även om du inte ser några finnar just då kan också förebygga finnar. Det finns trots allt alltid bakterier på huden som kan orsaka inflammationer och utslag så fort kroppen kommer ur balans.