Eau de Toilette

708 Artikel
9761
5/5 baserat på alla kundbetyg

Eau de Toilette för dam och herr: en utsökt touch av vitalitet

Sökandet efter en Eau de Toilette som passar ens personlighet perfekt är inte alltid så enkel – inte så konstigt, med tanke på det stora antalet dofter och kvalitetsnivåer. För vilka ändamål passar Eau de Toilette? Vilka är för- och nackdelarna? Och vilka doftnoter passar bäst för kvinnor och män? I följande avsnitt ger parfumdreams svar på de viktigaste frågorna.

Eau de Toilette eller Eau de Parfum – vad passar bäst?

Eau de Toilette är ett doftvatten som innehåller en betydligt lägre koncentration av doftämnen än Eau de Parfum. Denna ligger på mellan 6 till 9 procent. Dofterna är därför betydligt mindre intensiva, vilket har en oslagbar fördel: De är perfekta att bära även i vardagen. Den intensiva toppnoten förflyktigas snabbt. Kvar finns den angenäma, diskreta hjärtnoten. Efter flera timmar går det fortfarande att förnimmabasnoten .

Eau de Toilette är det idealiska valet för kontoret och andra vardagliga tillfällen för både kvinnor och män. Den intensiva doften av Eau de Parfum är påfallande och uppfattas ofta som för stark i en neutral miljö. I motsats känns Eau de Toilette diskret i bakgrunden, andra människor uppfattar den som angenäm.

Eau de Toilette för dam: elegant, sportig eller förförisk?

Eau de Toilette för dam finns i en mängd olika doftvarianter. Det bästa: Det finns en passande doft för varje personlighet. Dessa doftvärldar finns att välja mellan:

  • Elegant: Då passar blommiga doftnyanser som jasmin, ros eller liljekonvalj bäst.
  • Sportig: Lätt och uppfriskande – så föreställer vi oss en bra, sportig Eau de Toilette för dam. Fruktiga doftkomponenter som bergamott, melon eller grönt äpple ger en fräsch känsla.
  • Romantisk: Även inom det här området finns dofter med blommiga eller fruktiga komponenter som viol, körsbärsblommor eller jasmin.
  • Förförisk: Något tyngre eller orientaliska dofter av vanilj eller patchouli ger den kvinnliga personligheten en lockande, förförisk karaktär.

Kärva toner av ambra, mysk eller ceder är populära hos många kvinnor.

Maskulina doftkomponenter: Eau de Toilette för herr

Eau de Toilette för herr finns också i oändligt många varianter. Blommiga till kryddiga dofter med noter av lavendel, guajakaträ eller sandelträ har en elegant framtoning. Om fruktiga doftnoter som citron eller vatten kombineras uppstår en sportig Eau de Toilette. Många produkter utstrålar ren maskulinitet. Kryddiga, rökiga aromer som mysk betonar manligheten. I kombination med fruktiga doftkomponenter uppstår maskulina och samtidigt moderna dofter för alla tillfällen.

Köpa Eau de Toilette: testa först, välj sedan

När du ska välja Eau de Toilette är det viktiga inte doften efter den första sprayen. Denna toppnot försvinner snabbt. Betydligt viktigare är hjärt- och basnoten, eftersom den stannar kvar betydligt längre. För att testa Eau de Toilette bör man spraya den på de kroppspartier där man senare vill bära den. Den doftar nämligen olika på olika ställen: Ju starkare blodflöde, desto intensivare känns doften.

Eau de Toilette doftar inte likadant på alla människor. Blandningen med människans naturliga kroppsdoft ger doften dess slutliga karaktär. Jean Paul Gaultier, Paco Rabanne, Armani eller Jil Sander - hos parfumdreams upptäcker våra kunder en passande Eau de Toilette till sin favoritparfym och beställer den bekvämt online.