Glidmedel

23 Artikel
7
5/5 baserat på alla kundbetyg

Glidgel – det underskattade hjälpmedlet i sovrummet

En glidgel tillhör det som inte bör fattas i nattduksbordets låda. Den skapar inte bara en smidig njutning, utan vårdar även hud och slemhinnor. Den är alltså inta bara bra för kvinnor med torra slemhinnor. Det gör samlag mer sensuellt för alla inblandade och ökar stundens intimitet.

Köpa glidgel – så hittar du rätt produkt

Du bör ha flera olika glidgel hemma för att allt ska löpa friktionsfritt. Deras användningsområden och egenskaper skiljer sig nämligen åt. Givetvis spelar även dina personliga preferenser en stor roll. Glidmedel finns i följande varianter:

  • Silikonglidgel: Känns som siden redan när den appliceras. Behåller glidförmågan extra länge.
  • Vattenbaserad glidgel: En produkt som tåls av de flesta. Bildar en fuktig film på slemhinnorna och är lätt att tvätta av.
  • Stimuleringsgel: Svalkande mentol eller kittlande ämnen skapar magiska stunder för två.
  • 2 i 1-gel: Himmelsk doft och utmärkta glidegenskaper kombineras i dessa glidgeler som även kan användas för massage.
  • Värmande glidgel: Kemiska reaktioner med syre ger en värmande effekt som känns enormt sinnlig.
  • Smaksatt glidgel: Perfekt för oralsex och förspel. För omväxling och ökat välbefinnande.

Vill du använda glidgel med kondomer? Då ska du alltid vara uppmärksam på förpackningens information. Det är inta alla produkter som fungerar med kondomer och vissa kan göra att gummit går sönder.

Glidgel och glidkräm – är det någon skillnad?

Även om vi ofta använder båda begreppen för samma sak är det faktiskt inte det. En glidkräm har även vårdande egenskaper utöver sina glidegenskaper. Den innehåller vanligtvis lipider eller pantenol och används inte bara för sex. Glidkrämen stödjer slidans bakterieflora och håller den i balans.

Den klassiska glidgelen används när det blir allvar. Finger, leksak eller penis spelar ingen roll. Glidgelen tillför i första hand en halkig känsla och fukt som gör den erotiska upplevelsen intensivare.

Andra fördelar med glidgel

Att köpa en glidgel kan bli en kittlande överraskning för din partner. Det är ju en inbjudan till sinnliga nöjen. Den hala, lilla produkten kan vara bra om du ska ha en liten snabbis också. Då är det ju ofta så att båda vill, men kroppen har inte riktigt hunnit med. Ett par droppar får ordning på saken och ni kan njuta fullt ut av ögonblicket.

Visserligen löser glidgel inte orgasmproblem. Men mer väta gör känslan intensivare och kan öka lusten. Dessutom får den sexleksaker att kännas ännu mer sensuella. Värmande glidgel är en annan produkt som passar bra för förspel. Ge din partner en intimmassage och han eller hon kommer inte att glömma upplevelsen i första taget.

Analsex kräver rätt glidgel. För under analsex skapas ingen naturlig fuktighet för en friktionsfri njutning. Särskilda glidgel för rumpan är berikade med spännande substanser. De gör det möjligt för dig att ge dig hän och njuta med alla sinnen.