Fuktserum

174 Artikel
895
5/5 baserat på alla kundbetyg

Fuktserum – välgörande vård för torr hud

Vill du ha en snabb hjälp för din torra hud? Testa ett uppfriskande fuktserum. Den verksamma lilla fuktbomben absorberas snabbt och vårdar huden intensivt. Hudens naturliga spänst förbättras. Huden får en omedelbar frisk och smidig känsla. I ett fuktserum för ansiktet återkommer följande ämnen:

  • Hyaluronsyra: Den förekommer naturligt i kroppen och framkallar därför knappast några allergiska reaktioner. Den har en egenskap som är en riktig superkraft. 1 g hyaluronsyra kan binda upp till 6 g vatten! Det gör den till ett hemligt vapen att räkna med i alla fuktserum.
  • Aloe vera: Detta ämne, som är utvunnet ur växten med samma namn, återuppbygger den torra huden på ett naturligt sätt. Som beståndsdel i ett ansiktsserum förser aloe vera huden med fukt, utan att appliceringen blir för tjock.
  • Hampaextrakt: Det absorberas mycket snabbt av huden och återfuktar den med en naturlig turboeffekt. Dessutom kan det reducera orenheter och har en antioxidativ egenskap.
  • Gurkextrakt: Glöm gurkskivor på ögonen och satsa i stället på ett fuktserum. Detta extrakt tillför extra fukt och fräschar effektfullt upp trött hud.
  • Urea: Syntetiskt framställd, men högeffektiv. Urea kan förbättra hudens förmåga att binda vatten. Den förbättrar den generella genomfuktningen av huden, vilket är en extra bonus i varje fuktserum.

Varje fuktserum utmärker sig särskilt genom sin lätta textur. Den gör att de aktiva ingredienserna kan tränga djupare in i huden. Dessutom är serum högkoncentrerade och appliceras mycket sparsamt. Fuktserum för ansiktet är därför oftast förpackade i små ampuller, så att du inte ska applicera för mycket av produkten. Den torra huden blir snabbt mjuk och får lyster.

Varför du ska unna din hud ett fuktserum

En torr hud kan uppstå av många orsaker. På vintern är det den ständiga växlingen mellan kall utomhusluft och uppvärmd inomhusluft som suger ut varje uns av fukt ur huden. På sommaren är det stark sol och klor- och saltvatten som gör huden torr. Med åldern saktar hudens kemiska processer ner, vilket medför att huden förlorar både sin spänst och fuktighet. Andra orsaker som gör att din hud behöver ett fuktserum kan vara genetiskt betingade eller hormonella.

Ofta går det inte att undanröja dessa orsaker till torr hud. Att dricka tillräckligt med vatten är ett bra sätt att motverka torr hud. Men med ett fuktserum hjälper du huden varje dag. Hudens bibehåller sin skyddande funktion och blir ännu mer strålande vacker. Den extra dosen av fukt ser även till att reducera torrhetslinjer. Resultatet är en uppfriskad och vital hud.

Så här använder du ett fuktserum för ansiktet

Ett fuktserum införlivas lätt i din dagliga skönhetsrutin. Rengör din hud med en rengöringslotion eller ett ansiktsvatten. Därefter applicerar du droppvis fuktserumet och masserar mjukt in det i ansiktet. Sedan kan du fortsätta med din dagliga hudvårdsrutin eller applicera din makeup.

Upptäck fuktserum för ansikte hos parfumdreams

Unna dig ett fuktserum för en strålande vacker hud. Vårt stora urval innehåller den rätta produkten för varje behov och varje budget. Oavsett om du boostar huden med hyaluronsyra som ger en plumpande effekt eller med aloe vera-extrakt som har en lugnande verkan: Låt dig inspireras av vårt mångfaldiga utbud och upptäck det fuktserum för ansiktet som passar dig allra bäst.