Scalp oil

1 Artikel

Olja för hårbotten – mild vård för friskt hår

Har du ibland klåda och mjäll i hårbotten och verkar den irriterad? Då har hårbottnen förlorat sin balans. Men det är inte svårt att vårda hårbotten på ett skonsamt sätt. Med hjälp av olja för hårbotten kan du enkelt lugna irriterad hud.

Motverka aktivt håravfall och irritation med olja för hårbotten

Vackert hår är helt beroende av en sund hårbotten. Om balansen är rubbad i hårbotten kan det leda till fett hår, håravfall eller klåda. Därför bör du snabbt ta reda på vad som orsakar besväret. Oavsett vad det beror på kan en olja för hårbotten alltid vårda hårbotten.

Ofta orsakas besväret av att du tvättar håret för ofta eller använder fel schampo. Båda faktorerna förstör hårbottnens naturliga skyddande syrabarriär. Men med rätt åtgärder kan du lugna hårbottnen igen. Scalp Oil bör därför:

  • användas regelbundet
  • masseras in försiktigt i hårbottnen
  • få verka en stund

Vilken olja för hårbotten är bäst för mig?

Olivolja eller kokosolja kan lindra olika besvär i hårbottnen. Om de vårdande produkterna innehåller extrakt av brännässla, koffein eller rosmarin kan blodcirkulationen i hårbottnen stärkas. Detta kan främja läkningen och stimulera hårtillväxten på längre sikt. Använd hårolja till hårbotten regelbundet under skönhetsrutinen för att snabbt uppnå positiva effekter.

Hur ska jag använda håroljan?

En oljekur lugnar inte bara hårbotten, utan optimerar även hårvården. Vi rekommenderar dock att du vårdar hårbottnen på rätt sätt och framför allt regelbundet. Framför allt om du tvättar, stylar och föntorkar håret ofta.

Om håret ständigt utsätts för sol, drabbas inte bara håret utan även hårbottnen. En olja för hårbotten som berikats med vitaminer samt omega-3- och omega-6-fettsyror fungerar som balsam för den känsliga hårbottnen. Här får du några tips som hjälper dig att lyckas med åtgärderna:

  • Ta ungefär en matsked produkt i handen och för ut det i fingertopparna.
  • Massera nu hårbottenoljan i det torra, otvättade håret och behandla framför allt de områden som verkar värst drabbade.
  • Massera in rikligt med olja.
  • Fördela sedan resten på övriga delar av hårbotten, så att även dessa får vård.
  • Linda sedan in håret i plastfolie eller en tjock handduk.
  • Låt oljan verka i 20–30 minuter. Tvätta därefter bort oljan med ett milt schampo.

Extra tips: Beroende på vilket behov din hårbotten har rekommenderar vi att du behandlar med olja en gång i veckan. Om hårbotten är mycket irriterad kan du använda Scalp Oil två gånger i veckan och låta det verka under natten.

Köp enkelt olja till hårbotten hos parfumdreams

Hårbottenolja kan ha en intensiv, positiv effekt vid hårbottenproblem. Hos parfumdreams hittar du produkter för hårbotten som bidrar till att effektivt lindra olika problem. Så känns håret smidigare och välvårdat.